Nemilosrdni gadovi

Brzi, žestoki, profitabilni

fast-furious-6

AMERIČKI BOX OFFICE  24.-27.5.2013.

1. Brzi i žestoki 6 (117/117 mil. dolara)

Produženi četverodnevni vikend za Memorial Day donio je spektakularne prihode na kino blagajnama, a listu predvodi šesti nastavak “Brzih i žestokih” koja ničim izazvana nadmašila sve prethodnike (primjerice petica je u četiri dana uprihodila “svega” 92 milijuna. Opća pomama za Vinom Dieselom, Paulom Walkerom, Dwayneom Johnsonom i Jordanom Brewster kojima se vratila i Michelle Rodriguez (Letty iz prvog filma) prenijela se i u hrvatska kina u kojima je film pogledalo preko 23 tisuće gledatelja, također najbolje otvaranje bilo kojeg filma iz ovog serijala.

2. Mamurluk 3 (50/62 mil. dolara)

Za razliku od Universala, u Warneru zasigurno nisu otvorili šampanjac, ne zato što bi se bojali mamurluka, već zato što je treći film značajno podbacio u odnosu na prethodnika koji je u istom vremenskom periodu zaradio dvostruko i još nešto sitno (135 milijuna dolara). Ni kritike nisu osobite pa ne bi trebalo čuditi ako treći “Mamurluk” bude ujedno i posljednji.

3. Into Darkness: Star Trek (47,1/156 mil. dolara)

Nove “Zvjezdane staze” nakon 12 dana prikazivanja imaju gotovo u dolar isti prihod kao i prethodnik, drugim riječima stanje u galaksiji je pod kontrolom, a Trekiji nemaju razloga za brigu,  novi nastavci slijede.

4. Epic – Čuvari šume: Tajanstveni svijet (42,8/42,8 mil. dolara)

Jedini film među prvih pet koji nije dio franšize, ali lako je moguće da je začetnik nove – crtić Chrisa Wedgea (“Ledeno doba”) solidno je izdržao jaku konkurenciju, a procjene o uspješnosti priče o dječaku koji se u tajanstvenoj šumi bori protiv zlih sila znat će se kad prođe barem još jedan tjedan prikazivanja.

5. Iron Man 3 (24,6/372,7 mil. dolara)

Posao uspješno obavljen. Ne mislimo na spašavanje svijeta, već na zbrajanje prihoda, naime s 372 milijuna dolara trojka je već premašila oba prethodnika, a izvjesno je da će konačni utržak prijeći 400 milijuna dolara. Robert Downey Jr. već posjećuje stilista za superheroje i isprobava odijela za četvorku.

 

Igor Tomljanović
"Ne postoje pravila za snimanje filmova, ali postoje grijesi. A kardinalni grijeh je biti dosadan." Frank Capra

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

CAPTCHA Image
Play CAPTCHA Audio
Reload Image
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com