Nemilosrdni gadovi

“Čudovišta” i dalje rasturaju, “Bijela kuća” propala

the-heat-5

AMERIČKI BOX OFFICE  28.-30.6.2013.

1. (1) Čudovišta sa sveučilišta  (46,1/171 mil. dolara)

Nitko prošlog vikenda nije uspio skinuti Pixarov prequel s vrha box officea, Mate i Sale rade odličan posao i tek će sljedećeg vikenda biti na iskušenjima kad u kina stigne novi Gru.

2. (N) Specijalne agentice (40/40 mil. dolara)

U žestokoj muškoj konkurenciji, dvije su žene ozbiljno prodrmale box office – Melissa McCarthy i Sandra Bullock kao neobične agentice napravile su ovom akcijskom komedijom sjajan posao (najbolje je to otvaranje nekog filma Sandre Bullock ikada) i za sada je teško reći gdje će se zaustaviti.

world-war-z

Brad Pitt lakše je izašao na kraj sa zombijima, nego sa zastrašujućim budžetom filma

3. (2) Svjetski rat Z (29,8/123,7 mil. dolara)

Ovaj zombi horor uspio je prebroditi loše početne signale i sada se s padom u odnosu na prošli vikend od oko 55% ponaša po špranci sličnih ljetnih akcijskih ekstravaganci. Dosadašnji financijski rezultat nije uopće loš, no nitko ne zna koliko je točno iznosio budžet filma pa je upitno hoće li uspjeti vratiti uloženo.

4. (N) Misija: Bijela kuća (25,7/25,7 mil. dolara)

Eto nam najvećeg gubitnika vikenda. Naravno, većina analitičara smatra da je najveću štetu ovom akcijskom trileru Rolanda Emmericha nanio “Pad Olimpa” koji je sa sličnom pričom u kina stigao nekoliko mjeseci ranije. Vjerojatno jest, no pitanje je kako bi prošao u ovakvoj konkurenciji i da “Olimpa” nije bilo. U svakom slučaju neugodan flop za Emmericha i mladu zvijezdu Channinga Tatuma.

5. (3) Čovjek od čelika (20,8/ 248,6)

Ekipa iza novog Supermana sasvim je sigurno priželjkivala nešto bolje brojke, osobito nakon spektakularnog prvog vikenda, no pad je iz vikenda u vikend velik i sada se već i rezultat od 300 milijuna čini teško dostižnim.

 

Igor Tomljanović
"Ne postoje pravila za snimanje filmova, ali postoje grijesi. A kardinalni grijeh je biti dosadan." Frank Capra

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

CAPTCHA Image
Play CAPTCHA Audio
Reload Image
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com