Nemilosrdni gadovi

O nee! Priprema se nastavak “Divnog života”!

Its-A-Wonderful-Life_01

Dočekali smo i to, ta ta ta ta: klasični božićni film Franka Capre „Divan život“ („It’s a Wonderful Life“) dobit će nastavak, i to nevjerojatno maštovitog naslova – „Divan život: Ostatak priče“ (“It’s a Wonderful Life: The Rest of the Story”). Glavni junak ponovno će biti George Bailey, ali ovaj je put riječ o unuku onog pravog Georgea Baileyja kojeg je igrao Jimmy Stewart, dok će Baileyjeva kćer Zuzu u nastavku postati anđeo kojem je zadatak pokazati Baileyju junioru kakav bi bio svijet da se on nije nikada rodio. Uglavnom, ovako na prvu, scenarij koji potpisuju Martha Bolton i Bob Farnsworth baš se i ne čini kao značajan odmak od originalne priče, ali uostalom, zašto bi se i trudili? Caprin se film gotovo sedamdeset godina jako dobro drži i na većini televizijskih kanala koji drže do sebe pouzdani je adut božićnog programa pa se kompanijama Star Partners i Hummigbird Prods. učinilo mudrim uložiti između 25 i 35 milijuna dolara u nastavak.

Spomenuti budžet već su potvrdili, no redatelja i glumce tek trebaju pronaći. Svjesni kako bi poduhvat zbog omiljenosti filma mogao naići i na negativni publicitet prvi im je zadatak privoliti ponekog iz originalne glumačke postave da nastupi u nastavku. Kako je Henry Travers koji je igrao Clarencea već odavno otišao među anđele, baš kao i većina odraslih glumaca iz originalnog filma, najbolja šansa im je da angažiraju nekog od malih Baileyja, najvjerojatnije Jimmyja Hawkinsa koji je igrao Tommyja ili Carol Coombs, Baileyjevu kći Janie. Za sada je pristala tek Karolyn Grimes koja je u originalu igrala malu Zuzu pa će je odigrati i u nastavku. Potraga za glavnim glumcima počet će u veljači, a naravno najteže će biti naći zamjenu za Jamesa Stewarta.

Plan je da „Divan život 2“ u kina stigne u božićnoj sezoni 2015. godine, a s obzirom da produkcijska ekipa već ima prste u prilično uspješnim filmovima poput „Puta u svemir“ („Right Stuff“), „Polja smrti“ („Killing Fields“), „Boje purpura“ („The Color Purple“) ili „Kišnog čovjeka“ („Rain Man“) ne treba sumnjati u njihovu ozbiljnost. Ako stvar uspije, unaprijed se veselimo prequelu „Casablance“ (jer o nastavku se ionako već godinama šuška), nastavku „Neki to vole vruće“ pod naslovom „Neki to vole vrućije“ i rebootu „Zameo ih vjetar“. Divno.

No, ono u što smo priično sigurni jest da koliko god zvončića zazvoni u nastavku „Divnog života“, niti jedan anđeo zbog njega neće dobiti krila.

Avatar

2 Comments

 1. Avatar

  Latz

  19. studenoga 2013. at 09:02

  Da ne ulazimo uopće u to koliko ima smisla radite remake filma koji je star skoro 70 godina ovo je jednostavno glupo iz 500 razloga i najvjerojatnije budući flop s razlogom …

 2. Avatar

  NG

  19. studenoga 2013. at 10:38

  Nije remake, nastavak. Ali da je besmisleno, besmisleno je.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

CAPTCHA Image
Play CAPTCHA Audio
Reload Image
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com