Nemilosrdni gadovi

Jo Nesbo zaludio Hollywood

???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Warner Bros. je pred sklapanjem ugovora za prava na ekranizaciju romana „Blood on the Snow“ koji pod pseudonimom Tom Johansson piše sve popularniji norveški pisac krimića Jo Nesbo. Roman će se pojaviti u američkim knjižarama tek na jesen sljedeće godine, a Warner namjerava odmah osigurati prava i za nastavak „More Blood on the Water“, najavljen za godinu dana kasnije. Film „Blood on the Snow“ trebao bi producirati Leonardo DiCaprio, odnosno njegova producentska kuća Appian Way, zajedno s koproducentima Jennifer Davisson Killoran i Kevinom McCormickom. Postoji mogućnost da DiCaprio odigra i jednu od glavnih uloga, vjerojatno plaćenog ubojicu koji se zaljubljuje u šefovu ženu za koju je dobio nalog da je ubije.

„Blood on the Snow“ već je drugi Warnerov projekt prema nekom romanu Joa Nesboa, naime prošle je godine upravo ovaj studio pobijedio na aukciji za pravo na njegov roman „The Son“ na kojoj je sudjelovalo nekoliko vodećih holivudskih kompanija. „The Son“ je još jedan roman koji se tek treba pojaviti na policama knjižara, a u centru priče je mladić koji dospijeva u zatvor jer je preuzeo na sebe krivnju za zločine koje nije počinio. Producent filma ponovno je Kevin McCormick, no još nisu poznati drugi detalji, niti mogući glumci.

Ni to, međutim, nije kraj interesu za Nesboa, naime odranije je poznato kako je studio Universal u suradnji s Working Titleom otkupio prava na njegov roman „Snjegović“, jedan od posljednjih iz i kod nas izuzetno čitanog serijala o inspektoru Harryju Holeu. Za sada se uz projekt najčešće veže ime Martina Scorseseja, što nas pak vraća na početak priče i Martyjevog omiljenog glumca Lea DiCaprija pa nas neće začuditi ako ih uskoro ponovno vidimo na zajedničkom projektu.

Fotografija: Håkon Eikesdal (jonesbo.com)

Avatar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

CAPTCHA Image
Play CAPTCHA Audio
Reload Image
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com