Nemilosrdni gadovi

“Kauboji” na DVD-u i VOD-u

Kauboji-Predstava 4

Iako bi sa svojih 33 i pol soma gledatelja pred par godina bili bez greške nagledaniji domaći film sezone, sad smo se malo razmazili i polakomili, pa nam se kino rezultat „Kauboja“ čini razočaravajućim. Spominje se onda i onih slavnih 100, ponegdje čak i 150.000 gledatelja koji su odgledali predstavu i postavljaju pitanja gdje su onda nestali svi ti ljudi kad je trebalo kupiti ipak nešto jeftiniju kino kartu i pogledati film koji je upola kraći od predstave. No, tu se zaboravlja jedna važna činjenica – kazalište i kino se nikako, ali baš nikako ne mogu uspoređivati, a za to su ovom prilikom dovoljna samo dva argumenta. Onaj davno poznati da su kazališta kod nas još uvijek posjećenija od nogometnih utakmica koji bi ja proširio i na kino, jer koliko ste puta gledali film u praznoj ili u najboljem slučaju polupraznoj dvorani, čak i neki megaturbospektakularni blockbuster? A kazališnu predstavu? I drugi detalj – računa se da je komercijalno vjerojatno najuspješniji kazališni komad svih vremena, Webberov mjuzikl „Fantom iz opere“ dosad na svjetskim pozornicama okrenuo oko 5 milijardi i 600 milijuna dolara, što je točno dvostruko više od najuspješnijeg filma svih vremena, Cameronovog „Avatara“. I rest my case.

Bilo kako bilo, svi koji su propustili to učiniti u kinu, imaju sad priliku pogledati sjajne, ležerne i duhovite „Kauboje“ na DVD-u i VOD-u. Nakon ekskluzivnih mjesec i nešto dana samo u MAX TV Videoteci, od ovog je tjedna film i na ostalim vidotečnim platformama – B.net, Vip, Iskon, Optima i H1, a DVD je upravo krenuo na prodajna mjesta širom Hrvatske (maloprodajna cijena mu je 49,90 kuna) te u preostale preživjele videoteke. Potonji će za svoje preferiranje fizičke kopije nad digitalnom biti nagrađeni zgodnim 20-i-par-minutnim featurette-om, odnosno making-of-om, prepunim internih fora i podjebavanja, kao i kratkim kolažem uvijek zabavnih grešaka sa snimanja.

Naravno, za potencijane „recidiviste“, u koje se ubraja i ovaj konkretni Nemilosrdni Gad, treba reći da „Kauboji“, hvala na pitanju, jako dobro podnose opetovanu konzumaciju…

Vanja Runjić
"Kvantiteta je zgodan nadomjestak za kvalitetu, osobito ako ste gladni." Ambrose Bierce

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

CAPTCHA Image
Play CAPTCHA Audio
Reload Image
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com