Nemilosrdni gadovi

Prognoziramo glumačke i režijske Oscare

Predhodni1 od 7Sljedeći

12years_a_slave_04

Nakon što smo nedavno obavili svoju filmofilsku dužnost i prvi u nas prognozirali kandidate za Oscara u kategoriji najboljeg filma, nastavljamo u revijalnom tonu pa ćemo isti posao obaviti i u drugim, ajmo reći najvažnijim kategorijama: glavni glumac i glumica, sporedni glumac i glumica, režiser te tzv. strani film. Prognoza koju smo dali prije par tjedana za sada odolijeva vremenu pa su prva dva filma koja smo apostrofirali, „Twelve Years a Slave“ i „Gravitacija“, u međuvremenu avansirali u praktički sigurne nominirane, dok je ostatak liste još uvijek vrlo aktualan. Da podsjetimo, među najozbiljnijim su kandidatima za nominaciju za najbolji film još i „The Wolf of Wall Street“, „Kapetan Phillips“, „August: Osage County“, „The Monuments Men“, „Saving Mr. Banks“, „Mandela: Long Walk to Freedom“, „American Hustle“ i „The Butler“  Ipak, pojavio se znak upitnika nad filmom Martina Scorsesea „The Wolf of Wall Street“ za kojeg se spominje mogućnost pomicanja početka distribucije na sljedeću godinu što bi ga automatski izbacilo iz trke za Oscare. No, mi ćemo se za sada držati plana što znači da je „Vuk“ jak kanidat u barem tri kategorije, najboljeg filma, režije i glavne muške uloge. Ali idemo redom.

Predhodni1 od 7Sljedeći
Igor Tomljanović
"Ne postoje pravila za snimanje filmova, ali postoje grijesi. A kardinalni grijeh je biti dosadan." Frank Capra

3 Comments

 1. Avatar

  Ozren K Glaser

  15. listopada 2013. at 17:15

  Mislim da je Grace of Monaco pomaknut na 2014 godinu, tako da Nicole Kidman nije među potencijalnim kandidatima. Odlična, studiozna lista inače.

  • Igor Tomljanović

   Igor Tomljanović

   15. listopada 2013. at 18:28

   Hvala na ispravku, promaklo mi je da je film prebačen za sljedeću godinu.

 2. Avatar

  Ozren K Glaser

  15. listopada 2013. at 17:19

  Također bih dodao Harrisona Forda i njegov izvrstan nastup u filmu 42, kao mogućnost za najbolju sporednu mušku ulogu. A Meryl Streep prije vidim kao sporednu glumicu nego glavnu. No, treba ipak pričekati film. 🙂

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

CAPTCHA Image
Play CAPTCHA Audio
Reload Image
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com