Nemilosrdni gadovi

Svi su ludi za Benedictom Cumberbatchom

cumberbatch

Zvijezda serije „Sherlock“ postao je nevjerojatno vruća roba u Hollywoodu pa je sve teže pobrojati filmove u kojima će sudjelovati, možda glumiti ili se tek nagađa da bi mogao glumiti. Ovih je dana tako bio glavnom zvijezdom Toronto film festivala, filmske smotre koji je globalno postala mnogo značajnija od upravo završenog festivala u Veneciji, a na kojem su premijerno prikazana dva njegova filma, dok će se treća premijera, filma „August: Osage County“ u kojem igra zajedno s Juliom Roberts, Meryl Streep i Ewanom McGregorom, dogoditi za koji dan. Do sada je Cumberbatch u Torontu predstavio filmove „The Fifth Estate“, triler Billa Condona u kojemu igra Juliana Assangea, te „12 Years a Slave“ Stevea McQueena u kojem nastupa s Bradom Pittom i Michaelom Fassbenderom. To je bila prilika da konačno demantira glasinu kako je dobio ulogu u novim „Ratovima zvijezda“. Nitko nema pojma kako je došlo do te vijesti, no s obzirom na Cumberbatchovu ulogu u „Zvjezdanim stazama“ koje baš kao i sedme „Ratove zvijezda“ režira J.J. Abrams priča se učinila uvjerljivom. Britanski je glumac međutim demantirao da je uopće dobio takvu ponudu, no kao poznati fan „Ratova zvijezda“, ostavio je otvorenom mogućnost da je prihvati, naravno ako je ikad dobije.

"The Fifth Estate"

“The Fifth Estate”

Ipak, neće to biti tako jednostavno, budući da je lista filmova s kojima se povezuje svaki dan sve duža pa sve teže pronalazi termine za nove angažmana. Već je završio snimanje drugog i trećeg dijela Hobbit trilogije, a dok čeka početak snimanja dva filma koja su u predprodukciji, Benedict posuđuje glasove u dva cjelovečernja crtića „Magik“ i „The Penguins of Madagascar“. Već za tjedan dana trebao bi se priključiti ekipi na snimanju filma „The Imitation Game“ redatelja Mortena Tylduma, biografsku dramu o matematičaru i logičaru Alan Turningu koji je igrao ključnu ulogu u razbijanju njemačke šifre Enigma u Drugom svjetskom ratu. Uz njega u filmu nastupaju i Keira Knightley i Matthew Goode. Nakon toga na redu je još atraktivniji filmski projekt, „The Lost City of Z“ u kojemu je zamijenio Brada Pitta. Riječ je o ekranizaciji knjige Davida Granna o mističnom gradu u Amazoni koji je 20ih godina prošlog stoljeća otkrio britanski istraživač Percy Fawcett, da bi zatim bez traga nestao. Fawcetta će igrati Cumberbatch, za sada nisu poznati ostali glumci, tek da će film režirati James Grey („Mala Odessa“, „The Yards“, „The Immigrant“) u okviru produkcijske kuće Brada Pitta, Plan B.

12years_a_slave_04

Istovremeno, Cumberbatch je ovih dana ispao iz glumačke postave novog filma Guillerma Del Tora, gotičkog horora „Crimson Peak“ u kojem ga je naslijedio Tom Hiddleston, poznatiji kao Loki iz „Osvetnika“ i „Thora“. Razlog razlaza nije poznat, no uz obilje novih projekata neće imati vremena za žaljenje.

Očekivanjima tu, međutim, nije kraj jer čeka se i nova, treća sezona „Sherlocka“, prije nekoliko dana završeno je snimanje svih epizoda, ali se još uvijek ne zna kada će u eter pa za sada možete pogledati tek BBC-ev teaser.

 

 

Igor Tomljanović
"Ne postoje pravila za snimanje filmova, ali postoje grijesi. A kardinalni grijeh je biti dosadan." Frank Capra

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

CAPTCHA Image
Play CAPTCHA Audio
Reload Image
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com