Nemilosrdni gadovi

Kako su propali novi filmovi s Kate Winslet i Zacom Effronom

ride-along-poster

AMERIČKI BOX OFFICE 31.1. – 2. 2. 2014.

Prvi vikend u veljači jedan je od mirnijih u godini, Ameri su bili koncentrirani na Super Bowl pa su ih kino noviteti poput komedije “That Awkward Moment” sa Zacom Effronom i novog filma Kate Winslet “Labor Day” ostavili ravnodušnima. Inače, vrijedi zabilježiti da je “Vuk s Wall Streeta” protekloga vikenda prešao sto milijuna dolara, što su se samo rijetki usuđivali prognozirati, te da glavni pretendenti na Oscara rade solidan posao: “Američki varalice” idu u lov na 150 milijuna, “Gravitacija” se vratila u igru i očekuje se da će uhvatiti 270 milijuna dolara, dok je treći jaki igrač, “12 godina ropstva” tek na 45 milijuna, no njegov je budžet bio svega 16 milijuna dolara, a worldwide utržak oko 96 milijuna što znači da je već debelo vratio uloženo.

1. (1) Ride Along – 12,3 / 92,9 mil. dolara

Kevin Hart i Ice Cube jako dobro iskorištavaju manjak filmova za mozak na pašu na trenutnom kino repertoaru pa se približvaju cifri od sto milijuna dolara. Za film koji je koštao svega četvrtinu od toga, senzacionalan rezulatat.

2. (4) Snježno kraljevstvo / Frozen – 9,3 / 360 mil. dolara

Nije bio neočekivan novi skok “Snježnog kraljevstva”, s obzirom na to da je u distribuciju puštena tzv. Sing-Along verzija pa su pjevajući zajedno i pljeskajući dlan o dlan Anna, Kristof i Olaf u jedanestom tjednu prikazivanja stigli do 360 milja dolara i još ih samo 8 dijeli od “Grua na supertajnom zadatku”.

3. (NOVO)  That Awkward Moment – 9 / 9 mil. dolara

Uh taj zajebani trenutak kad otkrijete da vam je film otvorio lošije nego bilo koji do sada. Naravno, komedija sa Zacom Effronom ne bavi se time, nego onim zajebanim trenutkom kad u vezi morate odlučiti što dalje, no izgleda da se koncept baš i nije previše dojmio gledatelja.

4. (3) The Nut Job – 7,6 / 50,2 mil. dolara

Korektan rezultat male vjeverice i njezinog dućana, no već za koji dan dolaze veliki igrači, “Lego Movie”, i posao će gadno pasti.

5. (2) Lone Survivor – 7,1 / 104,8 mil. dolara

Još jedan film koji je preskočio cifru od 100 milijuna dolara, a od kojega se to baš i nije očekivalo. Svaki sljedeći milijunčić, a bit će ih, čisti je bonus.

6. (5Jack Ryan: Poziv iz sjene / Jack Ryan: Shadow Recruit – 5,4 / 38,9 mil. dolara

7. (NOVO) Labor Day – 5,3 / 5,3 mil. dolara

8. (7) Američki varalice / American Hustle – 4,3 / 133,6 mil. dolara

9. (8) Vuk s Wall Streeta / The Wolf of Wall Street – 3,5 / 104 mil. dolara

10. (6) Ja, Frankenstein / I, Frankenstein – 3,5 / 14,4 mil. dolara

Igor Tomljanović
"Ne postoje pravila za snimanje filmova, ali postoje grijesi. A kardinalni grijeh je biti dosadan." Frank Capra

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

CAPTCHA Image
Play CAPTCHA Audio
Reload Image
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com