Nemilosrdni gadovi

Liam Neeson protiv Isusa Krista, and the winner is…

non-stop-01

AMERIČKI BOX OFFICE 28.2. – 2. 3. 2014.

1. (NOVO) Non-Stop – 30 / 30 mil. dolara

Dva nova filma napravila su totalni dar mar u američkim kino dvoranama pa su čak i lego kockice morale abdicirati, a pomalo neočekivano novi broj 1 u američkim je kinima triler “Non-Stop” s Liamom Neesonom. Doduše, traileri su prilično atraktivni pa film Jaumea Colleta-Serraa (koji je s Neesonom već surađivao na prethodnom filmu “Ukradeni identitet”) obećava solidnu kino zabavu. Dobar znak za Univesal je da gledatelji iz kina izlaze zadovoljni, u svakom slučaju mnogo zadovoljniji od kritičara. Ah ti nemilosrdni kritičari.

2. (NOVO) Son of God – 26,5 / 26,5 mil. dolara

No, kad smo već kod kritičara, Liam Neeson može zahvaliti Bogu kako je dobro prošao naspram njegovog sina. Ne Liamovog, nego Božjeg. Ipak, s obzirom da je “Son of God” zapravo nastao iz televizijske mini-serije “Biblija” koja je već emitirana na History Channelu, ovaj rezultat doista se može činiti božjim darom, barem za njegovog producenta, studio Fox kojem je najveća investicija bila angažman montažera da izbaci iz serije najdosadnije dijelove. Ok, “Sin Božji” neće ponoviti uspjeh “Pasije”, ali poklonjenom milijunu, pogotovo ako ih je 26 i pol, se ne gleda u zube.

3. (1)  Lego film / Lego Movie– 21 / 209,3 mil. dolara

Tek ćemo sljedećeg vikenda vidjeti je li riječ o taktičkom povlačenju na rezervne položaje ili je i “Lego film” na putu prema dolje. Rezultat je, naime, i u četvrtom tjednu prikazivanja odličan i samo ga otvaranje “Mr. Peabodyja i Shermana” može spriječiti da se već sljedeći tjedan ne popne makar stepenicu više. Inače, “Lego film” prvi je ovogodišnji film koji je u američkim kinima premašio cifru od 200 milijuna dolara. Uz čestitku hrvatskom distributeru koji ga je “zaboravio” sinhronizirati.

4. (5) Odred za baštinu / The Monuments Men – 5 / 65,6 mil. dolara

A evo još jednog dokaza kako je čak i tradicionalna kritičarska zloba nemoćna spram šarmantnijeg i ljepšeg od svih kritičara zajedno, Georgea Clooneyja. Tako je i kod nas, nema tog nemilosrdnog gada, pa bio to i sam Runjić glavom i bradicom, ma čak niti milosrdnog Damira Radića, koji će uvjeriti zadrte ljubiteljice filmske umjetnosti da propuste novi Clooneyjev film. To je filmofilija, a ne ti Runjiću.

5. (2) 3 dana za ubojstvo / 3 Days to Kill – 4,9 / 20,7 mil. dolara

Iako je zabilježio najveći pad gledanosti od svih filmova koji se trenutno prikazuju u američkim kinima (60%), veći čak i od zloglasnih “Pompeja” (58%), novi film Kevina Costnera još se drži na petom mjestu, no već sada je jasno da to neće potrajati niti tri dana.

6. (4RoboCop – 4,5 / 51,2 mil. dolara

7. (3) Pompeji / Pompeii – 4,3 / 17,7 mil. dolara

8. (8) Snježno kraljevstvo / Frozen – 3,6 / 388,7 mil. dolara

9. (6) About Last Night – 3,4 / 43,7 mil. dolara

10. (7) Ride Along – 3 / 127,1 mil. dolara

Igor Tomljanović
"Ne postoje pravila za snimanje filmova, ali postoje grijesi. A kardinalni grijeh je biti dosadan." Frank Capra

1 Komentar

  1. Pingback: Liam Neeson protiv Isusa Krista... - MukMag.com

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

CAPTCHA Image
Play CAPTCHA Audio
Reload Image
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com