Nemilosrdni gadovi

“Enderova igra” ispred “Legendi u Vegasu”

enders_game_05

AMERIČKI BOX OFFICE 1.- 3. 11. 2013.

1. (NOVO) Enderova igra / Ender’s Game- 28 / 28 mil. dolara

Svi mi koji nismo čitali književni predložak iz dosad viđenih trailera teško razaznajemo u čemu je draž još jednog SF spektakla o spašavanju majčice Zemlje, prvenstveno namijenjenog tinejdžerima. Pa tako još uvijek nismo pogledali film ma koliko osjećali obvezu prema vjernim čitateljima Nemilosrdnih gadova, a pitanje je i hoćemo li to učiniti. No, izgleda da sličan problem film ima i s gledateljima preko bare pa niti Harrison Ford nije pomogao da film prebaci 30 milja. Za 28 milijuna u otvarajućem vikendu može se reći da je tako-tako, nije katastrofa, ali malo tko će otvarati šampanjac. Tim više što već sljedeći vikend dolazi direktna konkurencija, „Thor: The Dark World“ koji je mnogo uvjerljivije započeo put po kino dvoranama izvan SAD-a priskrbivši Buena Visti 109 milijuna dolara iz 36 zemalja u kojima se počeo prikazivati.

2. (1)  Jackass predstavlja: Zločesti djedica / Jackass presents: Bad Grandpa – 20,5/ 62 mil. dolara

Iako filmovi bazirani na tri dobre fore ili jednak broj trikova za plašenje obično nakon otvaranja padaju ko kamen, “Zločesti djedica” ne pokazuje takve namjere. Sa svega 36% slabijim rezultatom od prošlog vikenda novi je film iz Jackass franšize stigao do totala od 62 milijuna dolara i ako ovako nastavi niti stotka nije neuhvatljiva.

last-vegas-02

3. (NOVO) Legende u Vegasu / Last Vegas – 16,5 / 16,5  mil. dolara

Robert De Niro, Michael Douglas, Morgan Freeman i Kevin Kline u filmu koji se najlakše opisuje kao gerijatrijski „Mamurluk“ solidno su započeli kino karijeru. S obzirom na umjeren budžet od 28 milijuna dolara rezultat prvog vikenda obećava povrat uloženog i nešto usputne dobre zabave.

4. (NOVO) Free Birds – 16,2 / 16,2 mil. dolara

Iako se ne događa jako često, ipak se dogodi da i neki crtić podbaci. Naravno, rjeđe će se to dogoditi Disneyju ili Pixaru, a češće novom igraču na tržištu, kao što je primjerice kompanije Reel FX kojoj je ovo prvi cjelovečernji animirani film. Iako se dosjetka o puricama i puranima koji putuju kroz vrijeme kako bi ukinuli tradicionalni meni za Dan zahvalnosti čini zabavnom, film je otvorio tek na četvrtom mjestu i jedva će dogurati do 50 milijuna dolara. Šteta.

5. (2) Gravitacija / Gravity – 13,1 / 219,1 mil dolara

Kako je neobično vidjeti „Gravitaciju“ u donjem dijelu box office liste. U petom tjednu prikazivanja spustila se na peto mjesto, no prihodi su i dalje više nego solidni. Kad se američkom totalu od 219 milijuna pribroji 207 milijuna iz tzv. ostatka svijeta, dolazimo do lijepe svotice i sad je već sasvim izvjesno da će film premašiti pola milijarde dolara prihoda.

6. (3) Kapetan Phillips / Captain Phillips – 8,5 / 82,5 milijuna dolara

7. (8) 12 Years a Slave – 4,6 / 8,7 mil. dolara

8. (5) Oblačno s ćuftama / Cloudy with a Chance of Meatballs 2 – 4,2 / 106,1 mil. dolara

9. (6) Carrie (2013) – 3,4 / 31,9 mil. dolara

10. (4) Savjetnik / The Counselor – 3,2 / 13,3 mil. dolara

Igor Tomljanović
"Ne postoje pravila za snimanje filmova, ali postoje grijesi. A kardinalni grijeh je biti dosadan." Frank Capra

1 Komentar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

CAPTCHA Image
Play CAPTCHA Audio
Reload Image
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com