Nemilosrdni gadovi

Legići zavladali svijetom

the_lego_movie_2014

AMERIČKI BOX OFFICE 7. – 9. 2. 2014.

1. (NOVO) Lego film / Lego Movie– 69,1 / 69,1 mil. dolara

Ima li netko da nije slagao lego kocke? Vjerojatno su si to pitanje postavili u Warner Brosu i kad nisu dobili niti jedan negativni odgovor, skužili su da im je potencijalna publika prilično široka. I eto “Lego filma” u drugom najboljem otvaranju za originalni crtić svih vremena, nakon “Simpsona” koji su otvorili sa 5 milja više. S obzirom na sjajne recenzije i manjak konkurencije, a budući da je “Snježno kraljevstvo” ipak već pomalo izdušilo, Legićima se smješi sjajan rezultat, posebno kad počnu stizati izvještaji s neameričkog tržišta (u prvom vikendu izvan SAD-a za sada je utrženo 18.1 milijuna, no najveći teritoriji tek trebaju otvoriti).

2. (NOVO) Odred za baštinu / The Monuments Men – 22,7 / 22,7 mil. dolara

S obzirom da računa na drugu publiku, čak niti “Lego film” nije uspio pokvariti jako dobar prvi vikend “Odreda za baštinu”, filma koji govori o američkoj jedinici koja tijekom Drugog svjetskog rata pokušava zaštiti umjetničku baštinu. Njegovih gotovo 23 milijuna dolara najbolje je otvaranje nekog filma Georgea Clooneyja, kao redatelja, no problem bi u sljedećim tjednima mogle predstavljati prilično slabe kritike.

3. (1)  Ride Along – 9,3 / 105,1 mil. dolara

Evo nam i prvog ovogodišnjeg filma koji je prebacio 100 milijuna dolara, komedija s Kevinom Hartom i Ice Cubom najugodnije je komercijalno iznenađenje godine, za Universal čisti bonus budući da je produkcija stajala svega 25 milijuna.

4. (2) Snježno kraljevstvo / Frozen – 6,9 / 368,6 mil. dolara

Usprkos fantastičnom startu “Lego filma”, “Snježno kraljevstvo” izgubilo je tek 22% gledatelja u odnosu na prošli vikend i evo ga već 12. put među top 5. Osim sjajne zarade, u Disneyju su sigurno ponosni i na titulu najuspješnijeg crtanog filma u 2013-oj, naime s prihodom od prošlog tjedna “Snježno kraljevstvo” napokon je, za pola milijuna dolara, prešišalo “Grua na supertajnom zadatku”.

5. (3) That Awkward Moment – 5,5 / 16,8 mil. dolara

U konkurenciji gornjih jakih naslova komedija sa Zacom Effronom i Michaelom B. Jordanom pristojno se drži, tim više što je produkcijski budžet doista skroman, svega 8 milijuna dolara, što zapravo znači da je film već sada u plusu.

6. (5Lone Survivor – 5,2 / 112,5 mil. dolara

7. (NOVO) Vampire Academy – 4,1 / 4,1 mil. dolara

8. (4) The Nut Job – 3,8 / 55 mil. dolara

9. (6) Jack Ryan: Poziv iz sjene / Jack Ryan: Shadow Recruit – 3,6 / 44,4 mil. dolara

10. (7) Labor Day – 3,2 / 10,1 mil. dolara

Igor Tomljanović
"Ne postoje pravila za snimanje filmova, ali postoje grijesi. A kardinalni grijeh je biti dosadan." Frank Capra

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

CAPTCHA Image
Play CAPTCHA Audio
Reload Image
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com