Nemilosrdni gadovi

“Susjedi iz pakla” nasmijali sve osim Spider-Mana

neighbors-01

AMERIČKI BOX OFFICE 9. – 11. 5. 2014.

1. (NOVO) Susjedi iz pakla / Neighbors – 51 / 51 mil. dolara

Opa, ovakav start „Susjeda iz pakla“ malo se tko usudio prognozirati. Komedija sa Sethom Rogenom i Zacom Effronom doslovce je slistila drugog „Spider-Mana“ i napravila jedno od najboljih otvaranja za komedije s oznakom R, primjerice nešto lošije od „Seksa i grada“, ali bolje od „Mamurluka“. Kad film u koji uložite 18 milijuna dolara donese čisti profit već nakon tri dana prikazivanja – to se zove jako dobar posao. A prognoze ide i do 150 milja, samo u američkim kinima.

2. (1) Čudesni Spider-Man 2 / The Amazing Spider-Man 2 – 37,2 / 147,9 mil. dolara

Za razliku od uspjeha „Susjeda iz pakla“, nema ničeg čudesnog u američkim rezultatima „Spider-Mana 2“, pad gledanosti u odnosu na prošli tjedan od 60 posto, što nije ništa strašno za takav tip filmova, ali nije baš ni optimistično, no kao utjeha stižu mnogo bolji rezultati iz tzv. ostatka svijeta u kojem je Spidey utržio nešto preko 400 milijuna dolara što ga je dovelo do totala od cca 550 milja.

3. (2) Osveta na visokim petama / The Other Woman – 9,2 / 61,7 mil. dolara

Iako se čini logičnim da uspjeh „Susjeda“ više pokvari posao konkurentskoj komediji Cameron Diaz nego Spider-Manu, to se ipak nije dogodilo. „Osveta na visokim petama“ imala je manji pad gledanosti (36%) i brojač na blagajni i u trećem tjednu prikazivanja još uvijek se brzo okreće.

4. (3) Heaven is for Real – 7 / 75,2 mil. dolara

Vjerska drama Randalla Wallacea i dalje je jedan od onih filmova kojima gledanost najsporije pada, no kako uzroci i razlozi za to nadilaze kompetencije filmskog kritičara vulgaris, taj ćemo dio spoznajne teorije ovaj put preskočiti.

5. (4) Kapetan Amerika: Ratnik zime / Captain America: The Winter Soldier – 5,6 / 244,9 mil. dolara

S obzirom da sljedeći tjedan u kina dolazi „Godzilla“, a nakon njega i novi „X-Meni“, preostalo nam je još samo konstatirati kako vjerojatno posljednji put u Top 5 srećemo drugog „Kapetana Ameriku“ koji se worldwide približio utršku od 700 milijuna dolara. A tome se doista nema što pametno dodati.

6. (5) Rio 2 – 5,1 / 113,1 mil. dolara

7. (NOVO) Mom’s Night Out – 4,2 / 4,2 mil. dolara

8. (NOVO) Legends of Oz: Dorothy’s Return – 3,7 / 3,7 mil. dolara

9. (7) Različita / Divergent – 1,7 / 145 mil. dolara

10. (6) Brick Mansions – 1,4 / 18,3 mil. dolara

 

Igor Tomljanović
"Ne postoje pravila za snimanje filmova, ali postoje grijesi. A kardinalni grijeh je biti dosadan." Frank Capra

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

CAPTCHA Image
Play CAPTCHA Audio
Reload Image
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com