Nemilosrdni gadovi

Jonah Hill i Channing Tatum ukrotili zmaja

22-jump-street-02

AMERIČKI BOX OFFICE 13. – 15. 6. 2014.

1. (NOVO) 22 Jump Street– 60 / 60  mil. dolara

Dobar vikend u američkim kinima ipak je bio najbolji za Jonaha Hilla i Channinga Tatuma koji su nastavkom komedije “21 Jump Street” pomalo neočekivano pomeli konkurenciju i ostvarili drugo najbolje otvaranje za neki film s R rejtingom, iza “Mamurluka 2” čijih će 85,9 milijuna dolara ipak biti teško nadmašiti. Još veći razlog za slavlje ima redateljski par Phil Lord i Christopher Miller kojima je ovo četvrti zajednički film i četvrti koji otvara na prvom mjestu, no još je zanimljivije da im je ovo već drugi veliki ovogodišnji hit budući da je dvojac potpisao i “Lego film”, još uvijek najuspješniji ovogodišnji film u američkim kinima (doduše, svaki čas će ih preteći “Kapetan Amerika”).

2. (NOVO) Kako izdresirati zmaja 2 / How to Train Your Dragon 2 – 50 / 50  mil. dolara

Iako je u utrku s policajcima Jenkom i Schmidtom ušao kao favorit, nastavak jako uspješnog DreamWorksovog crtića na kraju je morao priznati poraz. Ipak, ova dva filma mudro su podijelili vikend publiku, jedan za odrasle i jedan za djecu, pa većih nezadovoljnika nema. Uostalom, “Zmaj” je ipak otvorio bolje od prvog filma (koji je ostvario 43,7 milijuna), a na ruku će mu ići i relativno slaba ponuda obiteljskih naslova u sljedećih mjesec dana tako da za njega ovog ljeta nema zime.

3. (2) Gospodarica zla / Maleficent– 19 / 163,5  mil. dolara

Jedan od razloga “Zmajevog” nešto slabijeg starta treba tražiti u “Gospodarici zla” koja se i u trećem tjednu dobro drži i sve je izglednije da će Angelina Jolie dohvatiti 200 milijuna dolara, a sasvim sigurno će to vrlo skoro postati njezin najuspješniji film u karijeri. Još je svega 40ak milijuna dijeli od “Gospodina i gospođe Smith” koji je na svjetskoj razini prihodovao 478 milijuna dolara.

4. (3) Na rubu budućnosti / Edge of Tomorrow – 16,1 / 56,6 mil. dolara

Izgleda da ipak netko čita filmske kritike, naime jedino je tako moguće objasniti manji pad gledanosti od očekivanog novog filma Toma Cruise u drugom tjednu prikazivanja. No, nema tog kritičara, pa zvao se on i NG Runjić, koji će ovom filmu pomoći da povrati uloženih 178 milijuna dolara. Ili možda ipak…

5. (1) Krive su zvijezde / The Fault in Our Stars– 15,7 / 81,7  mil. dolara

Ako bi trebali birati luzera vikenda onda bi ga zasigurno pronašli na ovom mjestu. Iako smo i sami prošlog tjedna prognozirali dugovječnost filma prevarila nas je – demografija. Naime, čini se kako ova dječja melodrama računa na iznimno uzak krug publike, točnije na djevojčice u dobi od 13 do 17 godina, a kako je u toj dobi važno pratiti trendove izgleda da je većina američkih tinejdžerki film pogledalo već prošlog vikenda. Otuda valjda i tako veliki pad gledanosti, čak 67% u odnosu na prošli vikend. Ipak, čisto sumnjam da u Foxu krivnju svaljuju na zvijezde, oni su na filmu zaradili i prije nego što su prošlog ponedjeljka popili prvu jutarnju kavu.

6. (4) X-Men: Dani buduće prošlosti / X-Men: Days of Future Past – 9,5  / 205,9  mil. dolara

7. (6) Godzilla –3,1 / 191,3  mil. dolara

8. (5) Tko preživi, pričat će / A Million Ways to Die in the West – 3 / 38,9 mil. dolara

9. (7) Susjedi iz pakla / Neighbors – 2,4 / 143,1 mil. dolara

10. (9) Chef – 2,2 / 14 mil. dolara

Igor Tomljanović
"Ne postoje pravila za snimanje filmova, ali postoje grijesi. A kardinalni grijeh je biti dosadan." Frank Capra

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

CAPTCHA Image
Play CAPTCHA Audio
Reload Image
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com