Nemilosrdni gadovi

Kako su pirati uništili Plaćenike

expendables3-03

AMERIČKI BOX OFFICE 15. – 17. 8. 2014.

Kad usprkos tri nova filma prva dva mjesta na listi najgledanijih filmova ostanu nepromijenjena logično je zaključiti kako je riječ o dosadnom vikendu u kinima. Međutim, kad znamo da je jedan od new entryja tako jak naslov kao što su “Plaćenici 3”, koji su otvorili tek na četvrtom mjestu, onda stvari dobiju sasvim drugu perspektivu. No, prije nego krenemo u prebrojavanje skrećemo pažnju na “Boyhood” Richarda Linklatera, mali intimistički film nevjerojatno dobre reputacije koji se već nekoliko tjedana polako penje, a proteklog je vikenda ušao u Top 10.

1. (1) Ninja kornjače / Teenage Mutant Ninja Turtles – 28,4 / 117,6  mil. dolara

Za ljetne blockbustere svaki pad gledanosti u drugom tjednu manji od 60% je dobra vijest pa je tako i 57% pada za nove “Ninja kornjače” sasvim ok, tim više što su kritike poražavajuće, a ni usmena predaja nije mnogo bolja. Najveći posao konjače su napravile u prva dva tjedna pa im se smiješi total iznad 160 milijuna dolara.

2. (2) Čuvari galaksije / Guardians of the Galaxy – 24,7 / 222,2  mil. dolara

Najugodnije iznenađenje ljeta ipak ostaju “Čuvari galaksije” za koje je već sada jasno da će kroz nekih dva tjedna prešišati drugog “Kapetana Ameriku” i postati najuspješniji film 2014e u američkim kinima. Konačni rezultat u Americi mogao bi se zaustaviti nešto ispod 300 milijuna dolara, dok će na svjetskoj razini biti otprilike duplo veći.

3. (NOVO) Let’s Be Cops – 17,7 / 26,1  mil. dolara

Za iznenađenje vikenda pobrinuli su se lažni policajci Jake Johnson i Damon Wayans Jr. u ovoj lakoj komediji koja je neočekivano pobijedila teškaše predvođene Slyjem i Arniejem.

4. (NOVO) Plaćenici 3 / The Expendables 3 – 16,2 / 16,2 mil. dolara

Stallone i njegovi nabildani penzići ovaj su put doživjeli pravi debakl. Treći film bije glas da je nešto bolji od drugog, no rezultat prvog vikenda slabiji je 43 % u odnosu na prethodnika. Naravno, glavnim krivcem bit će označeni pirati koji su film još prije nekih mjesec dana postavili na internet, no slutimo da ipak nisu za sve krivi pirati. A slutimo i kako bi ova financijska katastrofa mogla ugroziti planove za već najavljeni četvrti film.

5. (NOVO) The Giver – 12,7 / 12,7  mil. dolara

Još jedan film iz fantasy ladice namijenjene tinejdžerima koja je očito ozbiljno pretrpana pa iz nje sve češće ispadaju flopovi poput “The Givera”. Njemu nije pomoglo ni ugledni redatelj Phillip Noyce, a čini se da ni imena Meryl Streep i Jeff Bridges klincima ništa ne predstavljaju.

6. (3) Oluja stoljeća / Into the Storm – 7,7 / 31,3  mil. dolara

7. (4) The Hundred-Foot Journey – 7,1 / 23,6 mil. dolara

8. (5) Lucy – 5,3 / 107,5  mil. dolara

9. (6) Step Up All In – 2,7 / 11,8 mil. dolara

10. (13) Boyhood – 2,1 / 13,8 mil. dolara

Igor Tomljanović
"Ne postoje pravila za snimanje filmova, ali postoje grijesi. A kardinalni grijeh je biti dosadan." Frank Capra

1 Komentar

  1. Avatar

    ja

    18. kolovoza 2014. at 09:55

    Expendables 2 su shit.
    Expendables 3 su još veći shit sa PG13 rejtingom i to je razlog kompletne propasti. Nije to jedini film koji je leako, ali neki drugi koji su bili kvalitetni su usjeli. Jedini razlog zašto su Expendables 3 propali jest zato što je film shit.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

CAPTCHA Image
Play CAPTCHA Audio
Reload Image
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com