Nemilosrdni gadovi

Omiljeni gušter se vratio… i uništio konkurenciju

godzilla-02

AMERIČKI BOX OFFICE 16. – 18. 5. 2014.

1. (NOVO) Godzilla – 93,2 / 93,2  mil. dolara

Kocka se isplatila, 160 milijuna dolara težak budžet reboota serijala o čuvenom japanskom reptilu nije potrošen uzalud, dapače već za tjedan dana trebao biti biti podmiren, zahvaljujući izvrsnom američkom (93,2 mil. dolara), ali i podjednako spektakularnom worldwide otvaranju (103 mil. dolara). Što se ovog američkog tiče, ono je tek za 2 milje slabije od najboljeg ovogodišnjeg, „Kapetana Amerike: Ratnika zime“ (95 mil.), ali i otprilike jednako toliko bolje od „Čudesnog Spider-Mana 2“ (91,6 mil.). Uglavnom, box office se pristojno zatresao pa s posebnim nestrpljenjem očekujemo obračun mutanata koji slijedi sljedećeg vikenda kad u kina stižu „X-Men: Dani buduće prošlosti“.

2. (1) Susjedi iz pakla / Neighbors – 25,9 / 91,5 mil. dolara

Ona stara poslovica kako je trava kod susjeda uvijek zelenija ozbiljno dolazi pod znak pitanja kada na scenu stupi Godzilla, kažem stupi jer gdje njezina šapa stane tamo nikakva trava više ne raste. Osjetili su to dobro proteklog vikenda „Susjedi iz pakla“, no veće je stradanje ipak izbjegnuto: recimo da je pad gledanosti od 47 posto sasvim podnošljiv pa će film uskoro ući u klub 100, a vrlo je vjerojatno da će total premašiti 150 milijuna dolara.

3. (2) Čudesni Spider-Man 2 / The Amazing Spider-Man 2 – 16,8 / 172,1 mil. dolara

Nešto je slabije prošao g. Čudesni, čemu se zaprao i ne čudimo budući da i on i Godzilla tipuju na sličnu publiku. Ukupni rezultat u američkim kinima kretat će se oko 200 milijuna dolara, što za ovakav film baš i nije spektakularno, no izvlače ga izvrsni rezultati u ostatku svijeta gdje je do sada prihodovao 461 milijun dolara.

4. (NOVO) Million Dollar Arm – 10,5 / 10,5 mil. dolara

Nakon fijaska „Draft Daya“ koji i kroz naša kina prolazi gotovo neopaženo, eto mjesec i pol dana kasnije još jednog bejzbol filma koji je – opet flopnuo. Ili karizma momka s Madisona Jona Hamma nije dovoljna za kino posjetitelje ili je riječ o još jednom filmu namijenjenom prvenstveno ljubiteljima ovog sporta posve nepronične privlačnosti.

5. (3) Osveta na visokim petama / The Other Woman – 6,3 / 71,6 mil. dolara

Cameron Diaz je većinu posla odradila pa joj sad preostaje samo s vremena na vrijeme bacit pogled na obračun, a on je više nego zadovoljavajući: „Osveta na visokim petama“ u svjetskoj je distribuciji do sada utržila 150 milijuna dolara (budžet je bio 40ak milja) pa se ne bismo začudili ako nekome uskoro padne na pamet i naslov poput „The Third Woman“.

6. (4) Heaven is for Real – 4,4 / 82,2 mil. dolara

7. (6) Rio 2 – 3,8 / 118 mil. dolara

8. (5) Kapetan Amerika: Ratnik zime / Captain America: The Winter Soldier – 3,7 / 250,6 mil. dolara

9. (8) Legends of Oz: Dorothy’s Return – 1,9 / 6,5 mil. dolara

10. (7) Mom’s Night Out – 1,9 / 7,3 mil. dolara

Igor Tomljanović
"Ne postoje pravila za snimanje filmova, ali postoje grijesi. A kardinalni grijeh je biti dosadan." Frank Capra

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

CAPTCHA Image
Play CAPTCHA Audio
Reload Image
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com