Nemilosrdni gadovi

Mjuzikl Clinta Eastwooda gledaju samo penzići

jersey-boys-02

AMERIČKI BOX OFFICE 20. – 22. 6. 2014.

1. (NOVO) Think Like a Man Too – 30 / 30  mil. dolara

Nastavci, nastavci, nastavci. Nije to kukanje, nego opis prva tri mjesta američkog box officea. Ukratko, usprkos relativno slabom vikendu, monetizacija starih ideja ipak sasvim dobro napreduje, a predvodi je pridošlica u kina, komedija o četiri ljubavna para koji dolaze u Las Vegas kako bi zajedno obavili vjenčanje “Think Like a Man Too”. Riječ je o nastavku dvije godine stare hit komedije “Think Like a Man”, međutim kako je u međuvremenu Kevin Hart postao ozbiljna zvijezda (ove godine u tandemu s redateljem Timom Storyjem već ima jedan number 1 hit “Ride Along”) očekivalo se da nastavak nadmaši original, no to se ipak nije dogodilo (doduše zaostaje tek za nekih 3-4 milijunčića). Vjerojatno je glavni krivac za to film na broju dva koji je napravio ipak malo preveliku gužvu među komedijama.

2. (1) 22 Jump Street– 29 / 111,4 mil. dolara

A policajci Jonah Hill i Channing Tatum rade sasvim solidan posao u prvom ljetnom mjesecu i već su u drugom vikendu, prebacili 100 milijuna dolara pa će najvjerojatnije završiti s rezultatom većim od 150, a manjim od 200 milijuna, naravno samo u Americi, što je za film koji je koštao svega 50-ak milijuna – bingo.

3. (2) Kako izdresirati zmaja 2 / How to Train Your Dragon 2 – 25,3 / 95,1  mil. dolara

Iako su se u Foxu nadali da će u drugom vikendu popraviti slab dojam s otvaranja, ništa od toga: “Zmaju” je gledanost pala uobičajenih 50ak posto. No bit će i gore budući da u petak stižu novi “Transformeri”.

4. (NOVO) Jersey Boys – 13,5/ 13,5 mil. dolara

Da nije nastavaka, novi film Clinta Eastwooda bio bi prvak američkog box officea, ali kako se ono kaže, da je baba muško, zvala bi se Duško. Rezultat od 13 i pol milja nije loš, ali nije ni dobar, a tako je nekako i s recenzijama, zapravo one su ipak malo više loše nego dobre. Uglavnom, iako se na papiru ideja da Clint Eastwood režira mjuzikl mogla činiti zanimljivom, izgleda da na filmu baš i nije tako ispala. Ipak, dominantno starija publika kojoj ponekad treba malo duže da se dovuče do kina, mogla bi mu zajamčiti dugo i sasvim ugodno box office ljeto.

5. (3) Gospodarica zla / Maleficent– 13 / 185,9  mil. dolara

Angelina Jolie i njezina Zlurada jedno su od ugodnijih box office iznenađenja ovog ljeta. Zahvaljujući najmanjem padu gledanosti od svih filmova koji su prošli tjedan bili među prvih 5, “Gospodarica zla” grabi prema tituli najvećeg hita ovog ljeta, po svoj prilici će nadmašiti “Godzillu” i “Čudesnog Spider-Mana 2” što bi joj malo tko prognozirao, no ipak će teško dostići “X-Mene” koji na osmom mjestu još uvijek rade pristojan biznis.

6. (4) Na rubu budućnosti / Edge of Tomorrow – 10,3/ 74,5 mil. dolara

7. (5) Krive su zvijezde / The Fault in Our Stars– 8,6 / 98,7  mil. dolara

8. (6) X-Men: Dani buduće prošlosti / X-Men: Days of Future Past – 6,2 / 216,7  mil. dolara

9. (10) Chef – 1,8 / 16,9 mil. dolara

10. (7) Godzilla –1,8 / 194,9  mil. dolara

Igor Tomljanović
"Ne postoje pravila za snimanje filmova, ali postoje grijesi. A kardinalni grijeh je biti dosadan." Frank Capra

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

CAPTCHA Image
Play CAPTCHA Audio
Reload Image
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com