Nemilosrdni gadovi

“Različita”, film koji je zaludio američke tinejdžere

divergent-03

AMERIČKI BOX OFFICE 21. – 23. 3. 2014.

Čovjek za trenutak ne pazi i gotovo cijeli američki box office se promijeni. Tako smo mi prošli tjedan propustili obavijestiti hrvatsku javnost o promjenama u američkim kinima i eto drame: “Need for Speed” je brzinom zvuka nestao s radara, točnije iz prvih pet, u top 10 nema više Oskarevaca, niti Clooneyjevog “Odreda za baštinu”, misteriozno je nakon punih 17 tjedana iz prvih 10 ispalo i “Snježno kraljevstvo”, no najveće čudo ipak je što smo prije dva tjedna na petom mjestu ostavili film “Sin božji”, a evo sada na mjestu iznad zatekli “Bog nije mrtav”. Da se smrzneš.

1. (NOVO) Različita / Divergent – 54,6 / 54,6 mil. dolara

Ma koliko se trudili ne obraćati previše pažnje na trailere i sve druge teasera koji najavljuju ovu novu tinejdžersku atrakciju, čini se da “Različitoj” neće biti lako umaći. Novi tinejdžerski hype movie, futuristički paranoični romantični triler, možda neće biti uspješan kao “Sumrak saga” ili “Igre gladi” na čiji teren ciljaju, ali otvaranje od 56 milja sasvim je sigurno upalilo zeleno svjetlo za rad na nastavcima koji su ionako u planu.

2. (NOVO) Muppeti u bijegu / Muppets Most Wanted – 17 / 17 mil. dolara

Čini se da dobri stari Muppeti ipak baš nisu toliko traženi koliko naslov sugerira. Rezultat prva tri dana svjedoči kako su u svakom slučaju manje traženi od prethodnog filma “The Muppets” iz 2011. godine, no na ruku bi im u sljedećih nekoliko tjedana trebalo ići to što neće imati jaku konkurenciju među obiteljskim filmovima.

3. (1) Avanture g. Peabodyja i Shermana / Mr. Peabody & Sherman – 11,8 / 81,1 mil. dolara

Iako se ne može govoriti o nekom senzacionalnom rezultatu “Peabody i Sherman” ipak će vjerojatno vratiti DreamWorksu novac koji je uložen, a on nije mali, budžet je bio čak 145 milijuna dolara. Naime, izvan Amerike gledanost je nešto bolja nego u domovini pa njihov total u svjetskoj distribuciji iznosi 183 milijuna dolara.

4. (NOVO) God’s Not Dead – 9,2 / 9,2 mil. dolara

Najveće čudo vikenda krije se, međutim, tek na četvrtom mjestu, naime kršćanska drama o verbalnim nadmudrivanjima studenta vjernika i njegovog profesora ateista započela je distribuciju u svega 780 kino dvorana (za usporedbu, svi ostali filmovi iz top 5 prikazuju se u više od 3000 dvorana, a “Različita” u čak 3936) pa je ovakav rezultat doista senzacionalan. Naravno, to je iznenadilo čak i distributera koji će sigurno sljedeći vikend dobiti veći broj dvorana za prikazivanje pa samo Bog zna kakav će biti konačni financijski rezultat ovog filma.

5. (2) 300: Uspon carstva / 300: Rise of An Empire – 8,5 / 93,6 mil. dolara

Iako mu gledanost strmoglavo pada, situacija s antičkim spektaklom “300: Uspon carstva” uopće nije loša: dok mu u Americi ide kako tako, izvan nje je gledanost dvostruko veća i već za koji dan će premašiti 300 milja dolara prihoda. Trojka nam ne gine.

need-for-speed-10

6. (3Need For Speed – 7,9 / 30,6 mil. dolara

7. (8) Hotel Grand Budapest / The Grand Budapest Hotel – 6,8 / 13 mil. dolara

8. (4) Non-Stop – 6,4 / 78,7 mil. dolara

9. (6) Lego film / Lego Movie– 4,1 / 243,4 mil. dolara

10. (5) Tyler Perry’s The Single Mom’s Club – 3,1 / 12,9 mil. dolara

Igor Tomljanović
"Ne postoje pravila za snimanje filmova, ali postoje grijesi. A kardinalni grijeh je biti dosadan." Frank Capra

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

CAPTCHA Image
Play CAPTCHA Audio
Reload Image
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com