Nemilosrdni gadovi

Frankenstein ipak nije oživio

frankenstein_05

AMERIČKI BOX OFFICE 24. – 26. 1. 2014.

Miran vikend u američkim kinima nije uspio poremetiti čak niti novi Frankenstein, naime pokušaj pretvaranja klasične horor priče u novovalovsku akcijsku fantasy slikovnicu u stilu “Underworlda” neslavno se proveo na otvaranju pa čak nije uspio ući niti među prvih pet. Čini se da je diletantski trailer čak i targetiranoj tinejdžerskoj publici otkrio kako je riječ o, da tako kažemo, frankenštajnskom filmu pa su ga zaobišli u širokom luku i odlučili se za već provjerene naslove. Tako je većina filmova zadržala istu poziciju kao i prošloga vikenda, pri čemu ipak nešto više razloga za zadovoljstvo imaju oni s nominacijama za Oscara, kao što su “Američki varalice” i “Vuk s Wall Streeta” koji bilježe manje padove gledanosti od ostalih filmova. A ovaj potonji približava se ulasku u klubu 100 što je velik uspjeh za ovako zahtjevan film u trajanju od tri sata.

1. (1) Ride Along – 21,1 / 75,4 mil. dolara

Već spomenuti podbačaj filma “Ja, Frankenstein” kojeg ćete pronaći tek na šestom mjestu, ostavio je zraka komediji s Kevinom Hartom i Ice Cubom koji uživaju na vrhu skupljajući vrhnje, pardon dolare. Ako ovako nastave, eto ih uskoro preko sto milja, a to bi pak vrlo lako moglo značiti da će se u Universalu upaliti omiljena signalna lampica na kojoj piše NASTAVAK!

2. (2) Lone Survivor – 12,6 / 93,6 mil. dolara

Gotovo sve gore napisano vrijedi i za afganistansku ratnu dramu s Markom Wahlbergom, osim što je prilično izvjesno da tu nastavka biti neće. Ali će stotka vjerojatno pasti već kroz tjedan dana.

3. (3)  The Nut Job – 12,3 / 40,2 mil. dolara

A sada crtići, “The Nut Job” je u drugom tjednu dogurao do 40 milijuna, no simpatična vjeverica i njezin start-up dućan s lješnjacima ipak još ne mogu maznuti velike pare. Ali, ima ko može.

4. (5) Snježno kraljevstvo / Frozen – 9 / 347,8 mil. dolara

A oni se zovu Anna, Kristof i Olaf i “Snježnom kraljevstvu” su donijeli titulu animiranog filma s najvećim prihodom kad je riječ o originalnom naslovu, dakle ne računaju se nastavci. Nakon deset tjedana u kinima, “Snježno kraljevstvo” ima najmanji pad gledanosti među top 10 tako da u Disneyju od njega u sljedeća dva tjedna očekuju još mnogo lijepih stvari.

5. (4) Jack Ryan: Poziv iz sjene / Jack Ryan: Shadow Recruit – 8,8 / 30,1 mil. dolara

Kako su gledatelji ovog vikenda užasnuti zaobilazili “Ja, Frankenstein”, tako je “Jack Ryan” u drugom tjednu prikazivanja prošao čak i bolje od očekivanja, osobito nakon jako lošeg otvaranja. Ako ništa drugo, barem je ostao među top 5, a niti pad gledanosti od 43 % nije tako grozan kao što je mogao biti. No, teško da će ikad vratiti uložen novac.

6. (NOVOJa, Frankenstein / I, Frankenstein – 8,2 / 8,2 mil. dolara

7. (6) Američki varalice / American Hustle – 7,1 / 127 mil. dolara

8. (8) Kolovoz u okrugu Osage / August: Osage County – 5 / 26,5 mil. dolara

9. (9) Vuk s Wall Streeta / The Wolf of Wall Street – 5 / 98 mil. dolara

10. (7) Devil’s Due – 2,7 / 12,8 mil. dolara

Igor Tomljanović
"Ne postoje pravila za snimanje filmova, ali postoje grijesi. A kardinalni grijeh je biti dosadan." Frank Capra

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

CAPTCHA Image
Play CAPTCHA Audio
Reload Image
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com