Nemilosrdni gadovi

Nema oblaka za drugi dio “Oblačno s ćuftama”

cloudy with a chance of meatballs 2

AMERIČKI BOX OFFICE 27.- 29. 9. 2013.

1. (NOVO) Oblačno s ćuftama 2 / Cloudy with a Chance of Meatballs 2 (35 / 35 mil dolara)

Iako su mu neki proricali rujanski rekord, nastavak uspješnog crtića o blesavom izumitelju Flintu koji ovaj put pomaže u čišćenju zagađenih otoka nije ništa srušio, ali je ostvario bolji rezultat od prvog filma (koji je otvorio s 30,3 milijuna). Doduše, nastavak se prikazuje u gotovo tisuću dvorana više, što ipak relativizira ovaj rezultat. No, čini se da bi “Oblačno” moglo ponoviti uspješan recept “Aviona” – pronašli su doba godine u kojem nemaju prave konkurencije pa će još barem mjesec dana biti jedini pravi izbor za obitelji s djecom.

2. (1) Zatočene / Prisoners (11,2 / 38,9 mil. dolara)

Usprkos trajanju od gotovo dva i pol sata, što smanjuje broj prikazivanja filma, triler s Hughom Jackmanom postiže jako dobre rezultate i otkrvali su se čak i udruženom napadu legendi Formule 1. U vikendu punom novih filmova ovo je više nego dobro postignuće.

rush

3. (NOVO) Utrka života / Rush (10,3 / 10,5 mil. dolara)

Amerikanci nisu baš veliki poznavatelji Formule 1 pa i ne čudi što film Rona Howarda o dvobojima Jamesa Hunta i Nikija Laude usprkos odličnim kritikama nije uspio dobaciti više od trećeg mjesta i tek korektnih 10ak milijuna dolara. Vjerojatno Universal niti nije očekivao mnogo više, već ponajprije računaju na publiku u Europi, Južnoj Americi i Aziji.

4. (NOVO) Baggage Claim (9,3 / 9,3 mil. dolara)

Romantična komedija s Paulom Patton i Tayeom Diggsom nije puno koštala (svega 8,5 milijuna dolara) pa je već nakon prvog vikenda jasno da je ovo dobar posao, film koji će vratiti uloženo u svega dva tjedna.

5. (NOVO) Don Jon (9 / 9 mil. dolara)

Gotovo isti zaključak mogao bi se napisati i za “Don Jona”, ali ipak s jednom razlikom – od ovog se filma mnogo više očekivalo. Autorski rad glumca a sada i scenarista i režisera Josepha Gordona-Levitta ima zgodan predložak, mladića koji postaje ovisan o pornografiji pa ima poteškoća s romantičnim vezama u stvarnom životu, a krunski dokaz toga je nezainteresiranost za Scarlett Johansson. Čini se da realizacija ipak nije tako urnebesna kao ideja.

Igor Tomljanović
"Ne postoje pravila za snimanje filmova, ali postoje grijesi. A kardinalni grijeh je biti dosadan." Frank Capra

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

CAPTCHA Image
Play CAPTCHA Audio
Reload Image
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com