Nemilosrdni gadovi

“Zvjezdane staze” razočarale sa 70 milijuna dolara u prvom vikendu

into-darkness-star-trek

AMERIČKI BOX OFFICE  17.-19.5.2013.

1. U tami: Zvjezdane staze (70,6/84,1 mil. dolara)

Prvo mjesto na box officeu za protekli je vikend odranije rezervirao novi nastavak klasičnog SF serijala kojim odnedavno ravna J.J. Abrams.  Naravno, “U tami: Zvjezdane staze” ispunile su zadatak i zasjele na trno, no financijski rezulatat nije impresivan. Dakako, zbog 70 milijuna dolara, odnosno zbirnih 84 milijuna u četiri i pol dana prikazivanja, nitko neće plakati, no cifra je zasigurno ispod planiranog. Naime, očekivalo se kako će dobar imidž i velik interes za film ipak generirati veći prihod od prethodnika koji je 2009. godine u prvom vikendu skupio 5 milijuna više. Pridodamo li tome inflaciju i povećanje prihoda kroz 3D i IMAX dvorane, neizrečeno razočaranje u Paramountu lakše je razumjeti. Za podbačaj se uglavnom krivi predug period koji je prošao od proteklog filma (čini se da si je J.J. ipak natovario na vrat malo previše projekata), no niti konkurencija u kinima nije im ovaj put išla na ruku.

2. Iron Man 3 (35,2/337 mil. dolara)

Razočaranju, međutim nema mjesta kad je riječ o novom “Iron Manu” koji već treći tjedan radi izvrstan posao i s novih 35 milijuna dolara stigao je do totala od 337 milijuna te na taj način već premašio konačne utrške prethodna dva filma. Rezultati izvan Amerike još su i bolji (oko 775 milijuna dolara) što znači da su Robert Downey Jr. i ekipa već sada prebacili milijardu dolara.

3. Veliki Gatsby (23,4/90,2 mil. dolara)

Iako camp spektakl Baza Luhrmana ne može biti pravom konkurencijom gornjim franšizama, film zahvaljujući solidnim kritikama, spektakularnim foršpanima i Leonardu DiCapriju vrlo dobro prolazi i u kinima pa će već tijekom sljedećeg vikenda ući u klub 100. Korektno.

4. Pain & Gain (3,1/46,6 mil. dolara)

Čini se da bodibilderski spektakl Michaela Baya ostaje bez steroida pa je vikend zaključio sa svega 3 milijuna dolara i već je jasno da će to biti jedan od Bayevih naslova s najslabijom zaradom. A ne možemo baš reći da lijemo suze zbog toga.

5. The Croods (2,7/177 mil. dolara)

Povratnik u top 5 i dalje ima solidan odjek kod gledatelja i marljivo skuplja dolare. Neka.

Igor Tomljanović
"Ne postoje pravila za snimanje filmova, ali postoje grijesi. A kardinalni grijeh je biti dosadan." Frank Capra

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

CAPTCHA Image
Play CAPTCHA Audio
Reload Image
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com