Nemilosrdni gadovi

Četiri Marvelova superheroja dobit će serije na Netflixu

Iron Fist

I dok Batman, Superman, Iron Man i Osvetnici beru vrhnje po svjetskim kino dvoranama, Marvel je konačno smislio način kako utopiti i drugu ligu svojih superheroja, kroz deal s brzo rastućim američkim internetskim distributerom Netflixom. Naime, Marvel se obvezao razviti četiri televizijska serijala s četiri svoja superheroja: Daredevilom, Jessicom Jones, Iron Fistom i Lukeom Cageom. Nije poznato kojom je cifrom Netflix podržao ovaj deal, no iz njega se može iščitati kako se ulaganje sto milijuna dolara u seriju „House of Cards“ isplatilo pa je već ljetos sklopio ugovor s DreamWorksom o produkciji čak 300 sati novog sadržaja baziranog na likovima iz DreamWorksovih crtića. Vjerojatno je jedan od triggera za ovakav posao bila jako dobra gledanost recentnih Marvelovih filmova poput „Iron Mana“ i „The Avengers“ na Netflixovoj platformi, no biznis nije bez rizika budući da četvero superheroja pripada tzv. street level, odnosno da pojednostavnimo, riječ je o običnoj superherojskoj raji koja se bavi rješavanjem sasvim trivijalnih zadataka kao što su pljačke i ubojstva dok spašavanje planete od superzlikovaca prepuštaju premium superherojima.

Od ove četvorke nama je najpoznatiji Daredevile koji je svojedobno i kod nas izlazio u stripu, a neki se još uvijek sjećaju, doduše ne baš s ganućem, filma u kojem ga je utjelovio budući Batman, Ben Affleck. Luke Cage i Iron Fist su superjunački kolege koji imaju zajedničku firmu pod nazivom „Heroji u najam“. Luke je poznat po tome što ima neprobojnu kožu, a Iron Fist, ne biste nikad pogodili, čeličnu šaku. Damu smo ovaj put ostavili za kraj, a ono što Jessicu Jones čini različitom od svih svojih kolegica superjunakinja, poput primjerice Catwoman ili Black Widow, jest u tome što je doista dama, dakle žena i majka. Njezin suprug i djetetov otac je gorespomenuti Luke Cage, poznat još i kao Power Man.

Serijali o spomenutoj četvorki počet će curiti na Netflixovu platformu 2015. godine i preostaje nam tek malko pričekati. Usput pričekat ćemo i odgovor konkurentskog strip velikana DC-ja, naime i oni imaju rezervnu postavu superheroja koji još nisu dočekali ekranizaciju, da ne kažemo monetizaciju.

Jessica Jones i Luke Cage

Jessica Jones i Luke Cage, i superheroji imaju djecu

Igor Tomljanović
"Ne postoje pravila za snimanje filmova, ali postoje grijesi. A kardinalni grijeh je biti dosadan." Frank Capra

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

CAPTCHA Image
Play CAPTCHA Audio
Reload Image
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com