Nemilosrdni gadovi

David Fincher želi Christiana Balea u ulozi Stevea Jobsa

David Fincher

U Hollywoodu su brzo shvatili da se ne trebaju previše zamarati prošlogodišnjim propalim filmom „Jobs“ (zanemarivih 36 milijuna dolara u svjetskoj distribuciji), bez obzira što nije malo onih koji smatraju da je Ashton Kutcher napravio sasvim pristojnu interpretaciju preminulog IT vizionara. Stoga se nove verzije, u pauzi između druge i treće sezone serije „Newsroom“, prihvatio Aaron Sorkin, autor serije „Zapadno krilo“ te scenarija za biografski film o Marku Zuckenbergu „Društvena mreža“ za koji je dobio i Oscara. Ponukani upravo “Društvenom mrežom” u studiju Sony zaključili su da je David Fincher idealan režiser za novu biografiju Stevea Jobsa, ali uvijek ima neko ali. Osim što je Fincher posljednjih godina prilično prebukiran, nakon što je odradio dvije sezone „House of Cards“ trenutno snima triler „Gone Girl“, a za 2015. se spominjala i mogućnost ekranizacije drugog dijela trilogije „Millennium“ Stiega Larssona, pojavio se i dodatan problem.

Naime, usprkos velikom broju filmskih projekata u koje je trenutno involviran, Fincher se ipak zainteresirao za film, no svoje sudjelovanje uvjetuje angažmanom Christiana Balea u ulozi Jobsa. Kako je Bale posljednjih godina nevjerojatno tražen, postao je izuzetno izbirljiv kada je o novim ulogama riječ. Trenutno se odmara od snimanja „Egzodusa“ s Ridleyjem Scottom i za sada mu nitko iz Sonyja nije ponudio Jobsovu ulogu, no budući da je Batmanove tajice predao Benu Afflecu i za sada nema u planu novi film, čini se lako mogućim da kaže da suradnji s cijenjenim Davidom Fincherom.

Inače, scenarij Aarona Sorkina temelji se biografskoj knjizi Waltera Isaacsona „Jobs“ koja je objavljena i u nas, a nastala je na temelju 40 intervjua koje je autor vodio s Jobsom, njegovim prijateljima, neprijateljima i obitelji. Navodno važan dio scenarija zauzimaju glasovite scene lansiranja novih proizvoda u kojima je Steve Jobs bio nenadmašan, u ovom slučaju Maca, njegove nove tvrtke NeXT te iPoda. Očekuje se da snimanje započne ili krajem ove ili početkom sljedeće godine.

Avatar

2 Comments

 1. Avatar

  Lucianberg

  21. ožujka 2014. at 15:07

  “House of Games”?

  • Igor Tomljanović

   Igor Tomljanović

   24. ožujka 2014. at 02:12

   lapsus calami, naravno riječ je o “House of Cards” 🙂

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

CAPTCHA Image
Play CAPTCHA Audio
Reload Image
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com