Nemilosrdni gadovi

Grof Drakula ima novi plan za osvajanje Hollywooda

dracula_untold_01

Luke Evans, Russell Crowe ili Charlie Hunman – što mislite tko bi od njih idealno utjelovio glasovitog transilvanijskog grofa Drakulu? Pitanje je retoričko budući da ćemo svu trojicu u dogledno vrijeme vjerojatno imati prilike vidjeti u ulozi sofisticiranog ljubitelja eritrocita što je, čini se, posljedica vampirske epidemije, sumraka i srodnih saga koja posljednjih godina vlada Hollywoodom. Nije stoga naodmet snimiti još jedan film o dobrom starom Vladu Tepešu. Hm, zapravo, četiri filma.

Prvi i jedini s datumom premijere je „Dracula Untold“ koji nas, iskreno rečeno, i najmanje zanima, jer je po svemu sudeći riječ o kičastoj akcijskoj razglednici u maniri „Ja, Frankenstein“, u kojoj će se pod grofovim plaštom okušati Velšanin Luke Evans („Clash of the Titans“). Film je redateljski debi Garyja Shorea koji je uskočio na ispražnjeni režijski stolac u koji je originalno trebao sjesti Alex Proyas („Vrana“, „Dark City“). Uz Evansa u filmu igraju i Charles Dance, Dominic Cooper i Sarah Gadon, a kako će to sve skupa izgledati saznat će se početkom listopada.

Drugi film krvavih očnjaka koji čekamo s nešto više interesa je „Harker“, reinterpretacija priče o Drakuli iz perspektive detektiva Scotland Yarda Jonathana Harkera koji ga pokušava raskrinkati i uhapsiti. Fora je što bi se režije trebao prihvatiti Tarantinov nemilosrdni gad Eli Roth kojeg znamo i kao režisera („Hostel“), a plan je da Drakulu odigra već spomenuti Russell Crowe. Zanimljivo je i kako je originalna ideja bila da film preraste u franšizu o detektivu Harkeru, problem je tek što se još ne zna tko će igrati Harkera i, još zeznutije, što nitko ne zna u kojem je produkcijskom krugu pakla zapeo ovaj film i hoće li uopće ikada iz njega izaći.

eli_roth_hostel-01

Nemilosrdni gad Eli Roth trebao bi režirati film “Harker”

Isto vrijedi i za podjednako zanimljiv projekt pod naslovom „Vlad“ koji već pet godina priprema Plan B, produkcijska kuća Brada Pitta, no sam Brad nije imao u planu nastupiti u njemu već je naslovna uloga rezervirana za Charlieja Hunmana („Sinovi anarhije“), koji je napisao originalni scenarij da bi ga zatim rirajtao redatelj James Gray, očito zainteresiran da se prihvati i režije. Nakon toga su najave o filmu naglo utihnule, no kao što to s Drakulom biva, tako i za ovaj projekt nikad nismo sigurni kad će sasvim neočekivano uskrsnuti.

Za kraj spomenimo još film „The Last Voyage of Demeter“ koji prati putovanja Vlada Tepeša iz Transilvanije u Englesku čime, dakako, baš i nisu oduševljeni njegovi suputnici na brodu. Možemo samo zamisliti kako će im jednom po jednom posisati krv, no još uvijek ne možemo zamisliti tko će odigrati ulogu krvopije. Vezano uz film spominjala su se imena Vigga Mortensena (kao redatelja i tumača jedne uloge, ali ne Drakule), zatim i Ben Kingley te Noomi Rapace, no trenutno je jedino izvjesno da će film režirati Britanac Neil Marshall („Doomsday“), naravno ako i ovaj ne zaglavi u kakvom produkcijskom sarkofagu.

 

Igor Tomljanović
"Ne postoje pravila za snimanje filmova, ali postoje grijesi. A kardinalni grijeh je biti dosadan." Frank Capra

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

CAPTCHA Image
Play CAPTCHA Audio
Reload Image
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com