Nemilosrdni gadovi

Karizmatični Sherlock postao Julian Assange

T

Izašao je prvi trailer za film „The Fifth Estate“, dramatizaciju priče o glasovitoj web stranici WikiLeaks i njezinom karizmatičnom kreatoru Julianu Assangeu. Već se dugo priča o ovom filmu i izvan filmskih krugova, a iz trailera se može zaključiti kako je riječ o vrlo ambicioznom filmu kojeg jer režirao Bill Condon, autor nekoliko dobrih autorskih filmova poput „Kinseyja“, ali i čiste komercijale poput posljednja dva filma iz „Sumrak sage“.

„Peta država“ fokusira se na neobičan odnos između Assangea i njegovog velikog pristaše i glasnogovornika stranice koja je u jednom trenutku postala najvećom svjetskom senzacijom i pri tome prati iznenadni Assangeov bljesak i još brži nestanak stranice koja je zaprijetila da promijeni svjetski politički poredak.

Uloga Assangea pripala je Benedictu Cumberbatchu, iznimno zanimljivom britanskom glumcu kojeg uživamo gledati u televizijskoj seriji „Sherlock“, a ovdje je zahvaljujući izblajhanoj dugoj kosi gotovo neprepoznatljiv. Njegovog suradnika Daniela Domscheita-Berga igra Daniel Brühl, a i ostatak glumačke ekipe vrlo je atraktivan: Stanley Tucci, Laura Linney, Carice van Houten, Anthony Mackie, David Thewlis i Dan Stevens iz „Downton Abbeyja“ samo su ona najzvučnija imena.

Film će u američka kina u predoskarevskoj sezoni, 11. listopada, pa nikoga ne bi začudila nominacija makar za Cumberbatcha, dok se Daniel Brühl ionako već spominje među kandidatima za Oscara za ulogu Nikija Laude u filmu „Utkra života“.

Avatar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

CAPTCHA Image
Play CAPTCHA Audio
Reload Image
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com