Nemilosrdni gadovi

„Osmorica omraženih“, novi vestern Quentina Tarantina

tarantino-rezira-djanga-02

Još je prije dva mjeseca Quentin Tarantino najavio kako mu se tijekom rada na „Odbjeglom Djangu“ toliko omililo snimanje vesterna da je odlučio snimiti još jedan, a sada je otkriven i naslov budućeg filma. Zvat će se „Hateful Eight“, što bi se na hrvatski moglo prevesti kao „Osmorica omraženih“. Budući da se o samoj priči filma ne zna ništa nije jasno ima li naslov kakve reference na čuveni vestern Johna Sturgesa „Sedmorica veličanstvenih“ (remake Kurosawinih „Sedam samuraja“), no s obzirom na Tarantinovu sklonost citatima i persiflaži vrlo je izvjesno da postoji poveznica.

Dobro upućeni tvrde kako je Christoph Waltz, sjajni austrijski glumac koji je igrao i u prethodna dva Tarantinova filma „Nemilosrdni gadovi“ i „Odbjegli Django“, siguran za ulogu, a čini se da je u igri i Bruce Dern, 77-godišnjak kojemu je aktualni film Alexandrea Paynea „Nebraska“ naglo revitalizirao glumačku karijeru.

Uglavnom, osim što je Tarantino pustio u javnost naslov filma i par upućenih nagađanja, za sada nije objavljeno u čijoj produkciji i kada bi se „Osmorica omraženih“ uopće trebali snimati, no poznavajući Tarantinov ritam, to sigurno neće ići po hitnoj proceduri. Dakle, načekat ćemo se.

Igor Tomljanović
"Ne postoje pravila za snimanje filmova, ali postoje grijesi. A kardinalni grijeh je biti dosadan." Frank Capra

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

CAPTCHA Image
Play CAPTCHA Audio
Reload Image
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com