Nemilosrdni gadovi

Holivudska bitka za „Knjigu o džungli“

Ron Howard_01

Svakih nekoliko godina u Hollywoodu se zalomi poneka trka za istim filmskim predloškom, poneki put studio koji prvi uspije sklopiti projekt demotivira konkurenta pa ovaj odustane, a ponekad svjedočimo filmovima blizancima kao što je prošle godine bio slučaj s „Padom Olimpa“ i „Misijom: Bijela kuća“, prije petnaestak godina sličnu su bitku vodili „Armageddon“ i „Deep Impact“, prije njih i „Truman Show“ i „Ed TV“ te još niz sličnih blizanaca, dok ove godine svjedočimo paralelnim filmovima o Herkulu, jedan je već prošao kroz kina („Legenda o Herkulu“ Rennyja Harlina), a na ljeto čekamo verziju Bretta Ratnera. No, već nam se sprema jedna nova bitka, ovaj put između Disneyja i Warner Brosa za ekranizaciju glasovite knjige Rudyarda Kiplinga „Knjiga o džungli“.

Svi se, naravno, sjećamo Disneyjevog istoimenog cjelovečernjeg crtića sa sjajnom songovima, no to ne znači da Disney ima bilo kakvu prednost u ovoj utrci budući da su autorska prava za Kiplingova djela slobodna pa ih može ekranizirati tko god želi. Prednost bi mu ipak mogla dati činjenica da je još krajem prošle godine odabrao redatelja za svoj film, i to Jona Favreaua, najpoznatijeg po prva dva „Iron Mana“. Odgovor Warner Brosa nije trebalo dugo čekati pa smo tako ovih dana saznali da će u redateljski stolac njihove „Knjige o džungli“ sjesti možda još i jače ime od Favreaua – Ron Howard. Iako je film isprva ponuđen Alejandru Gonzalezu Inarrituu („Babel“), ovaj nije uspio uskladiti rasporede pa je konačni izbor pao na Howarda koji je, sudeći prema „Utrci života“, u sjajnoj redateljskoj formi. Inače, scenarij za Warnerovu verziju prvotno je povjeren Steveu Klovesu, scenaristi većine filmova o Harryju Potteru, no čini se da ga je on proslijedio svojoj kćerki Callie, dok na Disneyjevoj verziji radi također ne previše prominentni Justin Marks („Street Fighter: The Legend of Chun-Li“).

S obzirom da ni Warner ni Disney za sada nisu objavili nikakve datume početka snimanja ili distribucije, očito je da se u pozadini odvija trka s vremenom, tko prvi zaokruži i budžetira projekt ima  veće šanse za uspjeh.

Avatar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

CAPTCHA Image
Play CAPTCHA Audio
Reload Image
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com