Nemilosrdni gadovi

Više patosa nego humora

identitity thief

Krađa identiteta / Identity Thief, SAD, 2013., komedija, 111 min.
Režija: Seth Gordon
Uloge: Jason Bateman, Melissa McCarthy, Amanda Peet, T.I., Genesis Rodriguez, Robert Patrick, Eric Stonestreet, Jon Favreau

Redatelj Seth Gordon preklani se proslavio neočekivanim uspjehom komedije „Kako se riješiti šefa“, dok je Melissa McCarthy iste sezone bljesnula urnebesnim nastupom u „Djeverušama“ za koji je zaradila oskarovsku nominaciju. Logično je stoga da bi njihov zajednički projekt obećavao barem pristojnu komediju, no „Krađa identiteta“ daleko je od toga.

Za početak, priča o fizički i „zanatski“ krupnoj varalici (McCarthy) koja krade identitet pristojnom knjigovođi (Bateman) ima premalo zaista smiješnih momenta da bi je se uopće zvalo komedijom. Sandy je ime žrtve, što ga čini metom zafrkancije, ali i otvara mogućnost da mu identitet ukrade žena. Uglavnom, kad mu kartice počinju blokirati i policija zakuca na vrata, Sandy mora krenuti iz Colorada na Floridu ne bi li priveo varalicu. No, nju naganjaju mafija i utjerivači dugova pa se ubrzo dvije Sandy nađu zajedno u bijegu.

 

Bateman i McCarthy-eva su odlični, pogotovo ona, ali čini se da većinu puta kad bude smiješna, to izvire iz njenog prirodnog talenta, a ne iz napisanog materijala s kojim radi. Drugi problem pojavljuje se već negdje oko trećine filma kad postane jasno da će negativac dobiti ljudsko lice i da nas čeka određena doza patosa prema finalu. Na žalost, prevelika, ispostavit će se…  (NIJE SMIJEŠNO 5,5/10)

Vanja Runjić
"Kvantiteta je zgodan nadomjestak za kvalitetu, osobito ako ste gladni." Ambrose Bierce

1 Komentar

  1. Pingback: Prostakuša i štreberica u lovu na dilera droge - Nemilosrdni gadovi

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

CAPTCHA Image
Play CAPTCHA Audio
Reload Image
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com