Nemilosrdni gadovi

Kino jesen u znaku gay filmova

BLUE-WARMEST-COLOR

Američka kina, barem ona specijalizirana za art filmove, u prva dva jesenska mjeseca obilježit će dva iznimno zanimlijva naslova gay tematike. Naravno, velik će interes pobuditi lezbijska drama „Plavo je najtoplija boja“ tuniškog redatelja Abdellatifa Kechichea koja je uz aklamaciju kritičara osvojila Zlatnu palmu na ovogodišnjem festivalu u Cannesu pri čemu su posebni hvalospjevi išli glumicama Lei Seydoux i Adeli Exarchopoulos. Zbog eksplicitnih seksualnih scena između njih dvije, a koje je distributer odbio izrezati, film je dobio rejting NC-17 koji mu osjetno smanjuje šanse za uspjeh u distribuciji koja će započeti 25-og listopada.

Mjesec dana ranije u američka kina stiže jedan nešto drugačiji, no politički još i provokativniji gay film. Riječ je o romantičnom trileru »Out in the Dark« Michaela Mayera u središtu kojeg je ljubavna priča između palestinskog studenta i izraelskog odvjetnika koje tumače Nicholas Jacob i Michael Aloni.

out in the dark01

Film je premijerno prikazan na filmskom festivalu u Torontu, a do sada je skupio sedam nagrada publike s raznih festivala diljem svijeta. Distribucija u Americi počinje 27-og rujna, a ni za jedan od ova dva filma još ne znamo hoćemo li ih i kada imati prilike gledati u Hrvatskoj.

Avatar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

CAPTCHA Image
Play CAPTCHA Audio
Reload Image
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com