Nemilosrdni gadovi

Prva fotografija iz filma o Peléu

pele-movie

Svjetsko prvenstvo u nogometu koje se sljedeće godine održava u Brazilu imat će zanimljiv uvod, premijeru cjelovečernjeg biografskog filma o po mnogima najvećem (iako će sada fanovi Messija, Maradone i Zidanea opravdano protestirati) nogometašu svih vremena, Edsonu Arantesu do Nascimentu, ili jednostavno Peléu. Za nas koji ga nismo gledali kako igra, osim onih desetak poznatih golova, kao glavni argumenti u njegovu korist spominje se da je jedini nogometaš na svijetu koji je tri puta osvojio svjetsko prvenstvo, a niti podatak o 1283 golova u karijeri ne ostavlja ravnodušnim. Prisjećajući se o kakvim je sve šušama Hollywood snimio film, pravo je čudo da se nisu ranije sjetili Peléa, a i ovaj put je riječ o skromnoj koprodukciji kompanije Briana Grazera Imagine Entertainment i tvrtke Seine Pictures koju je utemeljio Ivan Orlic, bivši znanstvenik koji je postao glumac i producent, pretpostavljamo iz naših krajeva. Izvršni producent filma je sam Pelé kojeg vidimo kao dječaka zaluđenog loptom na prvoj fotografiji iz filma koja se upravo pojavila.

Scenarij i režiju filma koji će se jednostavno zvati „Pelé“ potpisuju braća Zimbalist, Jeff i Michael, koji doduše baš i nemaju iskustva s igranim filmom, ali imaju mnogo s latinskom Amerikom zahvaljujući hvaljenim i nagrađivanim dokumentarcima „Favela Rising“ i „The Two Escobars“. Oni su se odlučili koncentrirati na djetinjstvo i odrastanje buduće nogometne legende, od siromaštva u brazilskom selu Tres Coracoes pa do osvajanja prvog naslova svjetskog prvaka u Švedskoj 1958. godine. Peléa će igrati dječak Leonardo Lima Carvalho (u dobi od 10 godina), dok će nogometaš i amaterski glumac Kevin de Paula utjeloviti Peléa u dobi između 13 i 17 godina.

Autori obećavaju kako to neće biti samo film o nogometu, već će pokušati ući malo dublje u priču o kralju nogometa i pri tome posebnu pažnju posvetiti njegovu odnosu s ocem, osrednjim nogometašem poznatim pod nadimkom Dondinho. U ekipi koju mahom čine amateri i nogometaši, najpoznatija glumačka imena su Vincent D’Onofrio koji igra trenera brazilskog tima Vincentea Feolu, mladi Diego Boneta („Rock of Ages“) u ulozi talijanskog nogometaša Mazzole i sjajni irski glumac Colm Meaney koji igra britanskog trenera švedske reprezentacije Georgea Raynora.

Snimanje filma započelo je krajem rujna, a očekuje se da će završiti do kraja ovog mjeseca što bi trebalo biti dovoljno vremena da se film do početka Svjetskog prvenstva, 12. lipnja sljedeće godine. bude spreman za kino. A ne bi nas začudila niti posebna projekcija na Maracani.

Avatar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

CAPTCHA Image
Play CAPTCHA Audio
Reload Image
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com