Nemilosrdni gadovi

“The Purge” počistio kino blagajne

purge

AMERIČKI BOX OFFICE  7.-9.6.2013.

1. The Purge  (36,4/36,4 mil. dolara)

Najšokantniji film vikenda zove se “The Purge”, hrvatski “Čišćenje”, a pri tome ne mislimo toliko na njegov sadržaj, koliko na neočekivani uspjeh na blagajnama. Ovaj niskobudžetni horor s Ethanom Hawkom snimljen je za svega 3 milijuna dolara, a 36 i pol milijuna dolara predstavlja najbolje otvaranje nekog horora s cenzorskom oznakom R. Zanimljiv koncept – što bi se dogodilo kad bi svi zločini 12 sati godišnje bili dozvoljeni – očito je zaintrigirao mnoge. Špekulacije o pokvarenoj mašti i prljavim strastima svih onih koji su kupili ulaznicu gotovo se čine izlišnima, no ne sumnjamo da će ih i u nas biti u pozamašnom broju.

2. Brzi i žestoki 6 (19,8/203 mil. dolara)

Zarada brzih i žestokih iz tjedna u tjedan pada, no već je sada sigurno kako će sljedeći tjedan preskočiti peticu i postati najuspješniji izdanak ove franšize. Vuuuš.

3. Now You See Me (19,5/61,4 mil. dolara)

Sad me vidiš, sam me ne vidiš – ova mađioničarska poštapalica čini se ne vrijedi za “Majstore iluzije”, kako glasi hrvatski naslov. Naime, ovo ugodno iznenađenje s početka ljetne sezone ne planira nestati s vrha top liste, a izgleda da je razlog tome jako dobra usmena predaja. Prognostičari kažu da bi mogao dogurati i do stotke.

4. Internship (18,1/18,1 mil. dolara)

Komedija o pripravnicima u Googleu čini se nije toliko atraktivna koliko samo radno mjesto u najkul svjetskoj kompaniji, a boljem rezultatu nisu uspjeli pomoći niti Vince Vaughn i Owen Wilson.

5. Epic – Čuvari šume: Tajanstveni svijet (12,1/84,2 mil. dolara)

“Čuvari šume” imaju još desetak dana , do dolaska “Čudovišta sa sveučilišta”, da uprihode što se uprihoditi može. I oni bi mogli do stotke, no za crtiće iz njihove kategorije ta cifra znači samo jedno – big fail.

Igor Tomljanović
"Ne postoje pravila za snimanje filmova, ali postoje grijesi. A kardinalni grijeh je biti dosadan." Frank Capra

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

CAPTCHA Image
Play CAPTCHA Audio
Reload Image
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com