Nemilosrdni gadovi

Tommy Lee Jones režirat će remake vesterna “Kauboji”

three burials - tommy lee jones rezira

U pripremi je remake vesterna “Kauboji” Marka Rydella, jedan od poznih filmova Johna Waynea u kojem je igrao iskusnog rančera kojeg napuštaju kauboji u potrazi za zlatom pa je prisiljen okupiti golobrade klince i uz njihovu pomoć stado odvesti na prodaju. No, pri tome će trebati preživjeti okršaj s pljačkašem stoke kojeg igra Bruce Dern. Wayne je navodno jako volio taj film, a razvoj nove verzije Warner Bros. je povjerio Tommyju Leeju Jonesu, koji će pisati scenarij te zasjesti u redateljski stolac, dok još uvijek nije jasno hoće li zajašiti i Wayneovo sedlo.

Iako nije često imao prilike glumiti u njima, Tommy Lee Jones veliki je ljubitelj vesterna, žanra koji je već više puta pokopan, no nakon komercijalno jako uspješnog “Čovjeka zvanog Hrabrost” braće Coen ponovno pokazuje neke znakove vitalnosti. Jonesov redateljski debi bio je televizijski vestern “The Good Old Boys” (1995.), a svojim je kino prvijencem, vesternom smještenim u sadašnjost, “Tri sprovoda u Meksiku”, 2005. godine zablistao u Cannesu gdje je i osvojio dvije nagrade (glavna muška uloga i scenarij). U međuvremenu je režirao i film “The Homesman”, još jedan vestern smješten u pionirsko razdoblje , koji se trenutno nalazi u postprodukciji i još se ne zna kada će u kina.

Kako god, ne bi uopće bilo loše kad bi Tommy Lee Jones ipak povjerio sebi glavnu ulogu jer malo je još autentičnih kauboja koji su u stanju popeti se na konja, a svakako nas zanima i nasljednik sjajnog Brucea Derna u ulozi glavnog negativca.

Igor Tomljanović
"Ne postoje pravila za snimanje filmova, ali postoje grijesi. A kardinalni grijeh je biti dosadan." Frank Capra

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

CAPTCHA Image
Play CAPTCHA Audio
Reload Image
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com