Nemilosrdni gadovi

Top 7 najboljih filmova s kraljevskih dvora

kings speech

7. KRALJEV GOVOR / THE KING’S SPEECH (2010.)

Apsolutni pobjednik preklanjskih Oskara (uzeo 4 nagrade od ukupno 12 nominacija), i to pored živog i zdravog Nolanovog „Inceptiona“, „True Grita“ braće Coen, Pixarova „Toy Storya 3“… ma zapravo manje-više većine nominiranih te godine, tek je malo bolje producirana TV dramica. No, zato je Oskar Colina Firtha za ulogu mucavog kralja Georgea VI, inače oca kraljice Elizabethe II, sasvim zaslužen, a ne bi bilo loše ni da je nagrađen Geoffrey Rush koji je glumio njegovog logopeda. Ali gdje bi došli kad bi još nagrađivali logopede – onda bi valjda i butleri počeli tražiti svoje. Šalu na stranu, ali jedan takav (iz Bijele kuće ni manje ni više) već je ozbiljan kandidat u predstojećoj sezoni nagrada…

Vanja Runjić
"Kvantiteta je zgodan nadomjestak za kvalitetu, osobito ako ste gladni." Ambrose Bierce

2 Comments

 1. Avatar

  Madafaka

  10. listopada 2013. at 12:44

  Ovo je top 7 najboljih filmova sa JEDNOG JEDINOG kraljevskog dvora, ne vidim danski dvor, francuski niti korejski ili kineski. Dakle lista bi se trebala zvati “Top 7 najboljih filmova sa engleskog dvora”.

  Vrlo lijeno novinarstvo. Gdje vam je strast za otkrivanjem drugih (neangloameričkih) kinematografija?

 2. Igor Tomljanović

  Igor Tomljanović

  10. listopada 2013. at 13:07

  Hm, tko čita pročita (u podnaslovu) da je tema i najavljena kao filmovi o Buckinhamskoj palači. No, taj podnaslov se ne vidi baš najbolje pa jebi ga. Uglavnom, nije ti ovo lijeno nego fokusirano novinarstvo, uostalom koga briga za danski dvor.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

CAPTCHA Image
Play CAPTCHA Audio
Reload Image
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com