Nemilosrdni gadovi

Johnny Depp u potrazi za umjetnom inteligencijom

Transcedence-02

Iako svatko tko je pogledao više od deset filmova u životu zna da nije pametno donositi zaključke na osnovu trailera, svi to ipak isponova činimo pa je tako nama zapeo za oko trailer za film „Transcedence“ (čisto sumnjam da će prijevod biti „Transcedencija“). Uglavnom riječ je o SF trileru u kojemu Johnny Depp glumi briljantnog profesora koji se bavi umjetnom inteligencijom, no u nastojanju da stvori singularnost (ili singularitet), termin kojim se označava trenutak u kojemu umjetna inteligencija nadmaši mogućnosti ljudske inteligencije, pokušavaju ga spriječiti antitehnološki teroristi. Izgleda da nisu svi tako oduševljeni mogućnostima umjetne inteligencije i vječnog života kao znanstvenic. Iako je trailer vizualno atraktivan i tematski intrigantan prerano je za zaključivanje, morat ćemo se strpiti barem do 17-og travnja sljedeće godine kad započinje prikazivanje u američkim kinima.

Ono što „Transcedenciju“ čini dodatno zanimljivom je ime redatelja, Wallya Pfistera, naime riječ je o snimatelju svih filmova Christophera Nolana od „Mementa“ do „Viteza tame: Povratak“ te dobitniku Oscara za „Inception“, kojemu je ovo redateljski debi. S obzirom na atraktivnost trailera te na žanrovsku bliskost, čini se da bi Pfisterov film mogao biti ozbiljna konkurencija Nolanovom „Interstellaru“ koji otvara pola godine kasnije.

Sjajna je i glumačka ekipa, naime osim Deppa koji konačno ima priliku odigrati nešto ozbiljniju rolu, u filmu igraju Morgan Freeman, Kate Mara („House of Cards“), Rebecca Hall, Paul Bettany i Cillian Murphy. Definitivno jedan od filmove koje bilježimo za must see listu za 2014. godinu.

Igor Tomljanović
"Ne postoje pravila za snimanje filmova, ali postoje grijesi. A kardinalni grijeh je biti dosadan." Frank Capra

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

CAPTCHA Image
Play CAPTCHA Audio
Reload Image
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com