Nemilosrdni gadovi

Ice Cube jači od Jacka Ryana

ride-along-01

AMERIČKI BOX OFFICE 17. – 19. 1. 2014.

Čak su četiri naslova imali launch u netom završenom produljenom vikendu, a još su se k tome i neki filmovi koji su dobili nominacije za Oscara, poput “Gravitacije” i “12 godina ropstva” vratili u distribuciju tako da je konkurencija zaista bila žestoka. Tim je spektakularniji rezultat koji je napravila komedija “Ride Along”.

1. (NOVO) Ride Along – 41,2 / 41,2 mil. dolara

Buddy-buddy film u kojem se Kevin Hart bori za ruku sestre Ice Cubea opet je iznenadio analitičare te premašio sva očekivanja što mu  donijelo i titulu filma s najboljim otvaranjem u siječnju svih vremena. Vidjet ćemo kako će ići dalje, no ovaj rezultat trebao bi biti minimalna garancija za klub 100.

2. (1) Lone Survivor – 23,2 / 74 mil. dolara

Zadovoljstvu nikad kraja ni kad je riječ o “Lone Survivoru”, nakon sjajnog prvog vikenda ni drugi nije uopće loš (pad je 39%). Izgleda da ratni filmovi imaju puno bolju prođu kad nisi u ratu.

3. (NOVO)  The Nut Job – 20,5 / 20,5 mil. dolara

Novi film novog igrača među studijima koji rade animirane filmove, Open Road Films, i napredak u odnosu na “Free Birds” koje su se jesenas jako mučile. No, veliki igrači još uvijek nemaju ozbiljnog razloga za brigu, uostalom dovoljno je spustiti pogleda na broj 5.

4. (NOVO) Jack Ryan: Poziv iz sjene / Jack Ryan: Shadow Recruit – 17,2 / 17,2 mil. dolara

Prije toga zadržat ćemo se na Jacku Ryanu, Cijinom analitičaru koji nikako da skuži da ga je vrijeme pregazilo: peti film s četvrtim glumcem i nemalim budžetom (60 milijuna dolara) morat će radit prekovremeno ne bi li povratili uloženo, a možda im ni to neće pomoći.

5. (2) Snježno kraljevstvo / Frozen – 11,9 / 332,6 mil. dolara

Budući da “Lego Film” u kina kreće 7-og veljače “Snježno kraljevstvo” ima još dva i pol tjedna fore da preskoči 350 milja u što uopće ne sumnjamo, no nakon toga mogu polako početi zbrajati dobit. S obzirom na impresivnu cifru čini se da bi im pomoć legendarnog škrca i opsesivnog brojača zelenih novčanica Baje Patka iz matične firme itekako dobro došla.

6. (5) Američki varalice / American Hustle – 10,6 / 116,4 mil. dolara

Devil's Due

7. (NOVO) Devil’s Due – 8,5 / 8,5 mil. dolara

8. (7) Kolovoz u okrugu Osage / August: Osage County – 7,5 / 18,1 mil. dolara

9. (4) Vuk s Wall Streeta / The Wolf of Wall Street – 7,5 / 90,3 mil. dolara

10. (8) Kako je spašen gospodin Banks / Saving Mr. Banks – 4,1 / 75,3 mil. dolara

Igor Tomljanović
"Ne postoje pravila za snimanje filmova, ali postoje grijesi. A kardinalni grijeh je biti dosadan." Frank Capra

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

CAPTCHA Image
Play CAPTCHA Audio
Reload Image
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com