Nemilosrdni gadovi

“Gravitacija” i dalje prkosi sili teži, “Carrie” podbacila, “Peti stalež” propao

carrie

AMERIČKI BOX OFFICE 18.- 20. 10. 2013.

1. (1) Gravitacija / Gravity – 30 / 169,5 mil dolara

Nakon trećeg broja 1 za redom već i mi gubimo inspiraciju za komentiranja, no sada je već posve jasno kako se “Gravitacija” prometnula u pravi filmski događaj koji gotovo podjednako privlači gledatelje svih dobnih skupina i neovisno o spolu, a što je najvažnije nitko ne žali para za 3D ili IMAX. Ok, ovotjedni pretendenti (vidi niže pod rednim brojevima 3., 4. i 8.) kao da su skupljeni s koca i konopca, ali to ne umanjuje rezultat filma Alfonsa Cuaróna koji je nakon 17 dana distribucije stigao na 10. mjesto ovogodišnjih filmova s najvećom zaradom, a do kraja godine mogao bi napasti i “Čovjeka od čelika” koji je za sada na trećem mjestu sa 291 milijunom dolara.

2. (2) Kapetan Phillips / Captain Phillips – 16,4 / 52,4 mil. dolara

Film Paula Greengrassa o kojemu se baš ovih dana spremamo napisati i nešto više plovi mnogo sigurnije nego brod kojim u njemu upravlja Tom Hanks – nakon 10 dana u kinima stigao je do 52 milijuna dolara, pad gledanosti u odnosu na prošli vikend je umjerenih 36 posto, a to sve zajedno znači da će film najvjerojatnije sigurno doploviti do ciljanih sto milijuna u američkim kinima.

3. (NOVO) Carrie – 16,1 / 16,1 mil. dolara

Blago alergičan na potpuno nepotrebne remakove dobrih filmova, a u slučaju kultnog horora Briana De Palme remake se doista čini besmislenim, ne mogu reći da baš lijem suze nad sudbinom ove nove verzije od koje su u Sonyju ipak očekivali nešto bolji rezultat. Tim više što su ove godine horori rasturali u kinima pa je “Carrie” pomalo zbunjujući promašaj kojem nije pomogao niti termin deset dana uoči Noći vještica. A tko će ga znat, da možda nije problem u filmu?!

4. (NOVO) Plan za bijeg / Escape Plan – 9,8 / 9,8 mil. dolara

Niti jedan od dva NG-a još nije pogledao film (sutra vučemo šibicu pa tko izvuče kraću najebo’) pa ne znamo kakav im je bio plan za bijeg, no prilično smo sigurni da je plan Slyja Stallonea i Arnieja Schwarzeneggera za razbijanje box officea bio daleko ambiciozniji od petog mjesta u otvaranju i 9,8 milja prometa. Očito, morat će pod hitno smisliti plan B. Jedina im je utjeha pogled na donji dio semafora, točnije na osmo mjesto gdje se krije najveći flop ovog vikenda – film o slučaju Wikileaks i Julianu Assangeu kojeg igra Benedict Cumberbatch. To se zove loša procjena.

5. (3) Oblačno s ćuftama 2 / Cloudy with a Chance of Meatballs 2 – 9,6 / 92,7 mil dolara

“Ćufte” i dalje uživaju blagodati života bez konkurencije i svaki tjedan skupe novih 30ak keka u džep.  To je biznis, a ne Carrie – tako vjerojatno ovaj tjedan izgledaju razgovori ugodni između Sonyjevih egzekjutija.

6. (6) Zatočene / Prisoners – 2,0 / 57,2 mil. dolara

7. (11) Enough Said – 1,7 / 10.7

8. (NOVO) Tajna petog staleža / The Fifth Estate – 1,6 / 1,6 mil. dolara

9. (5) Kockanje / Runner Runner – 1,6 / 17,5

10. (7) Insidous Chapter 7 – 1,5 / 80,8

Igor Tomljanović
"Ne postoje pravila za snimanje filmova, ali postoje grijesi. A kardinalni grijeh je biti dosadan." Frank Capra

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

CAPTCHA Image
Play CAPTCHA Audio
Reload Image
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com