Nemilosrdni gadovi

“Igre gladi” i dalje rasturaju, “Oldboy” Spike Leeja načisto propao

hunger-games-catching-fire-13

AMERIČKI BOX OFFICE 29. 11. – 1. 12. 2013.

1. (1) Igre gladi: Plamen / The Hunger Games: Catching Fire – 74,1 / 296,2 mil. dolara

Usprkos padu od 52 posto, “Igre gladi: Plamen” i u drugom tjednu nastavljaju skidati brojne rekorde, između ostalog i onaj o petodnevnom utršku Dana zahvalnosti koji je držao “Harry Potter i kamen mudraca”, za razliku od 82,4 milijuna malog čarobnjaka druge “Igre gladi” su napravile promet od 110 milja. Cijela je niska tih rekorda, no dovoljno impresivno zvuči činjenica da su u svega 10 dana stigli zamalo do 300 milijuna pa je prilično izvjesno kako će nastavak i u američkim kinima biti uspješniji od prvog filma, dok mu je to izvan SAD-a zamalo uspjelo već u drugom tjednu: dosadašnji prihod iznosi 276,4 milijuna dok je final jedinice bio svega 283 milje.

2. (NOVO) Snježno kraljevstvo / Frozen – 67,3 / 93,9

Iako tek na broju 2, novi Disneyjev crtić radi sjajan posao i također se može pohvaliti ponekim rekordom, npr. prihod u prvih pet dana najbolji je rezultat otvaranja za Dan zahvalnosti kojim se dosad mogla hvaliti “Priča o igračkama 2”. Čini se da su Disneyevi marketinški stručnjaci jako lukavo iskoristili pozitivne reakcije kritičara i uspjeli proširiti buzz kako je ova interpretacija bajke “Snježna kraljica” H.C. Andersona najbolji Disneyjev crtić nakon “Kralja lavova”. Dobar potez, nema što.

3. (2) Thor: Svijet tame / Thor: The Dark World- 11 / 186,7 mil. dolara

Vikend je dobro zavrišo i za “Thora” koji je izgubio svega dvadestak posto u odnosu na prošli tjedan, a to mu je pak bilo dovoljno da preskoči jedinicu. Budući da mu izvan Amerike posao ide još i bolje (404 milje za sada) u Marvelu mogu počet crtat’ trojku.

4. (3)  The Best Man Holiday – 8,1/ 63 mil. dolara

Filmu koji je predobro skužio prednost filmskih niša, u ovom slučaju one koja prvenstveno računa na afroameričku publiku, dobar posao nisu pokvarili niti ovotjedni noviteti, koji su s izuzetkom “Snježnog kraljevstva” uglavnom neslavno propali. Dakle…

5. (NOVO) Neprijatelj pred vratima / Homefront – 6,9 / 9,7

Zapravo, uopće nije toliko iznenađenje što je “Homefront” puknuo, više čudi višegodišnji status zvijezde Jasona Stathama iako odavno nije pogurao ozbiljan blockbuster pa se uglavnom šlepa uz jače igrače (“Plaćenici”) ili već uigrane franšize (“Brzi i žestoki”). No, najveći luzer vikenda ipak je Spike Lee. Kako biste otkrili njegov rezultat, morat ćete još malo skrolati budući da je u prvom vikendu prikazivanja Leejev remake kultnog južnokorejskog trilera “Oldboy” uspio dogurati tek do 18-og mjesta s mizernim financijskim rezultatom.

oldboy-12

“Oldboy” Spikea Leeja najveće je razočaranje vikenda

OSTALI ZANIMLJIVIJI REZULTATI: 

6. (4) Dostavljač / Delivery Man – 6,8 / 19,3 mil. dolara

7. (16) Kradljivica knjiga / The Book Thief – 4,8/ 7,8 mil. dolara

8. (27) Philomena – 3,6 / 4,6 mil. dolara

9. (NOVO) Black Nativity – 3,6 / 4,7 mil. dolara

10. (6) Legende u Vegasu / Last Vegas – 2,6 / 58,5 mil. dolara

18. (NOVO) Oldboy – 0,8 / 1,2 mil. dolara

Igor Tomljanović
"Ne postoje pravila za snimanje filmova, ali postoje grijesi. A kardinalni grijeh je biti dosadan." Frank Capra

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

CAPTCHA Image
Play CAPTCHA Audio
Reload Image
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com