Nemilosrdni gadovi

Ribica Dora pobijedila Tarzana i Spielberga

finding-dory-07

AMERIČKI BOX OFFICE 1. – 3. 7. 2016.

  1. (1) Potraga za Dorom / Finding Dory – 41 / 372,2 (-42,6%)

Mala zaboravna Dora zaboravila se maknuti s prvog mjesta američkog box officea na kojemu eto boravi već treći vikend, a eto je i na drugom mjestu godišnje liste filmova s najvećom zaradom u američkim kinima. Ispred nje je još samo „Kapetan Amerika“, no stječe se dojam da ni on neće odolijevati dulje od dva tjedna.

  1. (NOVO) Legenda o Tarzanu / The Legend of Tarzan – 38,1 / 38,1 (-)

Iako očekivanja nisu bila velika, nova igrana adaptacija priče o Tarzanu po svemu sudeći ispala je mnogo bolje od predviđanja, i to kako među kritičarima tako i u box office izvještajima. Dobra glumačka ekipa i redatelj David Yates koji je potpisao posljednja četiri filma o Harryju Potteru po svemu sudeći napravili su jako dobar posao, sitan je problem tek u tome što je produkcija koštala oko 180 milijuna dolara pa niti ovaj rezultat ne obećava povrat investicije.

  1. (NOVO) Pročišćenje: Izborna godina / The Purge: Election Year – 30,8 / 30,8 (-)

Svaki tjedan horor jedan – to je već uobičajen ritam u ljetnim mjesecima, a treći dio „Pročišćenja“ ne samo što je ponovio, već je i nadmašio rezultate otvaranja dvojke. Nakon samo tri dana prikazivanja, treći „The Purge“ prihodom je triplicirao uloženi budžet i sasvim je sigurno da ćemo za godinu-dvije gledati i četvorku.

  1. (NOVO) BFG: Blagi fantastični gorostas / The BFG – 19,5 / 19,5 (-)

A sada je red za najveći flop tjedna, Spielbergovu bajku o prijateljstvu djevojčice i dobroćudnog diva. Stevenu Spielbergu se to rijetko događa, no ovaj put je posve izvjesno da u bilanci ovog 140 milijuna dolara teškog filma neće biti happy enda.

bfg-011

  1. (2) Dan nezavisnosti: Nova prijetnja / Independence Day: Resurgence – 16,5 / 72,6 (-59,8%)

Ako bismo posegnuli za metoforikom iz prethodnog odjeljka, onda bismo sad mogli napisati kako je najveća katastrofa nastavka filma katastrofe Rolanda Emmericha ona koja se dogodila na box officeu, međutim, nije to baš sasvim tako. I to prvenstveno zahvaljujući gledateljima izvan Amerike, ponajviše onima iz Kine. Ukoliko 20th Century Fox uspije za film zainteresirati još koju šangajsku gradsku četvrt, šanse da povrate lovu i nisu tako male.

  1. (3) Tajna služba / Central Intelligence – 12,3 / 91,7 (- 32,4%)
  2. (4) The Shallows – 9 / 35,2 (-46,4%)
  3. (6) Pobunjenik iz okruga Jones / Free State of Jones – 4,1 / 15,1 (-45,4%)
  4. (5) Prizivanja 2 / The Conjuring 2 – 3,8 / 95,2 (-50%)
  5. (7) Majstori iluzije 2 / Now You See Me 2 – 2,9 / 58,6 (- 47,3%)

* svi iznosi su u milijunima dolara: prva cifra označava prihod u aktualnom vikendu, druga ukupni dosadašnji prihod filma, a postotak u zagradi na kraju postotnu promjenu u odnosu na prihod ostvaren u prethodnom vikendu

** uz redni broj u zagradi je navedena pozicija filma na prošlotjednom box officeu

Avatar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

CAPTCHA Image
Play CAPTCHA Audio
Reload Image
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com