Nemilosrdni gadovi

Štrumpfovi stradali od 2 pištolja

2guns

AMERIČKI BOX OFFICE  2.-4.8.2013.

1. (NOVO) 2 Guns (27,3/27,3 mil. dolara)

Novi akcić s Markom Wahlbergom i Denzelom Washingtonom usprkos relativno slabim kritikama dogurao je do prvog mjesta gledanosti u američkim kinima. Razlog tome je slaba konkurencija u dosad najmirnijem vikendu ovog ljeta pa je i 27 milijuna bilo dovoljno za to postignuće. No, generalno gledano rezulatat je sasvim osrednji, ali navodno još uvijek bolji od samog filma Baltasara Kormakura.

2. (1) Wolverine (21,71/95 mil. dolara)

S padom gledanosti od gotovo 60% Vučko je osvojio solidno drugo mjesto i zamalo stigao do stotke pa se konačni utržak procjenjuje na nekih 140 milijuna dolara. Možda na kraju ipak i ostane poneki dolar za nove kandže.

3. (NOVO) Štrumpfovi 2/ The Smurfs 2 (18,2 / 27,7)

U velikoj konkurenciji novih crtića ovog ljeta (“Čudovišta”, “Gru”, “Turbo”) novi su se Štrumpfovi proveli ko bosi po trnju – 18 milijuna dolara prikupljenih tijekom vikenda bilo je dovoljno tek za treće mjesto što loše izgleda, ali još uvijek nije razlog za nervozu. Amerika za njih ionako nije primarno tržište, a posve je jasno da europski gledatelji niti ovaj put neće odoljeti malim plavima. U prvom su vikendu svjetske distribucije već skupili 52 milijuna dolara i neće čuditi ako ponove rezultat prethodnika od cca 420 milijuna.

4. (2) Prizivanje/ The Conjuring (13,6/108,5 mil. dolara)

Ovaj horor Jamesa Wana svaki tjedan ponovno iznenađuje analtičare, pad gledanosti je ispod svih očekivanja pa je s novih 13 milijuna film već preskočio stotku, a nova prognoza je 130, no tko zna, ako ovako nastavi s iznenađenjima, možda dogura i više od toga. U svakom slučaju, dvojka nam ne gine.

5. (3) Gru na supertajnom zadatku /Descpicable Me 2 (10,3 / 326,6)

Gru je već tako dugo na ovoj listi da je teško nešto novo napisati. Skuplja utržak uporno i dosadno ko Baja Patak i vrlo je vjerojatno da će dogurati do 350 milijuna dolara te zacementirati drugo mjesto na godišnjoj listi.

 

Od filmova iz drugog dijela ljestvice najzanimljviji su jako dobri rezultati novog filma Woodyja Allena “Blue Jasmine” koji se još uvijek prikazuje u ograničenoj distribuciji, u svega 50 kina, no prosječna gledanost daleko nadmašuje njegov prethodni film “Ponoć u Parizu” pa će biti zanimljivo pratiti može li ga, kad uđe u široku distribuciju, i nadmašiti.

Avatar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

CAPTCHA Image
Play CAPTCHA Audio
Reload Image
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com