Nemilosrdni gadovi

“Nestala” i “Annabelle” nove su šefice američkih kina

gone-girl-005

AMERIČKI BOX OFFICE 3. – 5. 10. 2014.

Jedna nestala žena i jedna dječja lutka koje svaka na svoj način naprave neviđenu frku obilježile su protekli, rekordni vikend u američkim kinima. Rekord se odnosi na ukupni prihod na box officeu koji je najveći u povijesti zabilježen u mjesecu listopadu.

1. (NOVO) Nestala / Gone Girl – 38 / 38  mil. dolara

Nešto teže od očekivanja, “Nestala” je pobijedila “Annabelle”, ali je usput ostvarila najbolje otvaranje nekog filma Davida Finchera.  Ekranizacija odličnog i iznimno popularnog romana Gillian Flynn privukla je nešto starije gledatelje, one koji se još sjećaju vremena kad su trileri bili uobičajena pojava na kino repertoaru, a film će zahvaljujući jako dobrim recenzijama i usmenoj predaji posve sigurno dobaciti iznad 100 milijuna dolara.

2. (NOVO) Annabelle – 37,2 / 37,2  mil. dolara

Prequel jednog od najpopularnijih horora posljednjih godina, “The Conjuring” (“Prizivanja”), otvorio je iznad očekivanja, ali ipak nešto slabije od prethodnika koji je otvaranjem od 41,8 milijuna dolara bio jedno od najugodnijih iznenađenja prošlog ljeta. Redatelj “Prizivanja” James Wan ovdje je u ulozi producenta, no sa svakim novim filmom proširuje bazu fanova i bilda reputaciju novog kralja horora.

3. (1) Pravednik / The Equalizer – 19 / 64,5  mil. dolara

Iako suočen sa žestokom konkurencijom, “Pravednik” se ipak nije sasvim strmoglavio – pad gledanosti od 44% u ovakvoj se situaciji može smatrati umjerenim pa ni njemu vjerojatno neće izmaći klub 100.

4. (3) The Boxtrolls – 12,4 / 32,5 mil. dolara

Ni relativno mali pad gledanosti (28%), koji može zahvaliti slaboj konkurenciji crtića, neće značajnije popraviti rezultat ove animirane pustolovne komedije. Kad završi svjetska distribucija producenti će biti sretni ako završe na onoj tzv. pozitivnoj nuli, koja se može opisati i kao par godina posla za nula kuna, pardon dolara.

5. (2) Labirint: Nemogući bijeg / The Maze Runner – 12 / 73,9  mil. dolara

Iako se s drugog srondao na peto mjesto, “Labirint” itekako dobro ispunjava očekivanja – film koji je koštao svega 34 milijuna dolara na svjetskom je tržištu do sada prihodovao 192 milijuna dolara, što znači da bi mogao dogurati i do 300 milja dolara. Nastavak, naravno, slijedi, za točno godinu dana.

6. (NOVO) Left Behind – 6,8 / 6,8  mil. dolara

7. (4) This is Where I Leave You – 4 / 29 mil. dolara

8. (5) Dolphin Tale 2 – 3,5 / 37,9 mil. dolara

9. (8) Čuvari galaksije / Guardians of the Galaxy – 3 / 323,3  mil. dolara

10. (6) No Good Deed – 2,5 / 51,1  mil. dolara

 

Foto/video: 20th Century Fox (“Gone Girl”); New Line Cinema (“Annabelle”)
Igor Tomljanović
"Ne postoje pravila za snimanje filmova, ali postoje grijesi. A kardinalni grijeh je biti dosadan." Frank Capra

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

CAPTCHA Image
Play CAPTCHA Audio
Reload Image
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com