Nemilosrdni gadovi

Kapetan Amerika napravio krš i lom u američkim kinima

?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

AMERIČKI BOX OFFICE 4. – 6. 4. 2014.

Protekli vikend u američkim kinima označio je kraj dosadne postoskarevske sezone i početak proljetnog blockbusterskog ludila koje bi, sudeći prema prvom glasniku, ove godine moglo doista biti spektakularno. A prvi veliki blockbuster 2014. je:

1. (NOVO) Kapetan Amerika: Ratnik zime / Captain America: The Winter Soldier – 96,2 / 96,2 mil. dolara

Jedino pitanje koje smo si postavljali očekujući prve procjene rezultata otvaranja drugog „Kapetana Amerike“ bilo je hoće li prijeći sto milja već u prva tri dana. Zamalo, nedostaju tek 4 milijuna koji se vjerojatno neće pojaviti ni kada budu objavljeni točni rezultati. S njima ili bez njih, riječ je o najboljem otvaranju nekog filma u travnju svih vremena (do sada su rekord držali „Brzi i žestoki 5“ sa 86 milijuna), no ono što je mnogo važnije jest da je drugi „Kapetan Amerika“ na otvaranju ostvario prihod gotovo 50 posto veći od prvog filma. A jako dobre ocjene kino gledatelja s kojima se, začudo, slaže i većina kritičara pa čak i Nemilosrdni Runjić, ali kao što i sam priznaje, on nije relevantan jer se njemu sviđaju svi superheroji u tajicama, jamče da neće doći do nekog spektakularnog pada gledanosti. Ali ni to još nije sve, naime, film je proteklog vikenda rasturio gdje god se pojavio, a pojavio se na gotovo svim svjetskim tržištima osim Brazila i Japana, u kinima krš i lom, a u blagajnama sveukupno već 303 milijuna dolara dolara.

2. (1) Noa / Noah – 17 / 72,3 mil. dolara

Optimistički pogled na budućnost, međutim, ne dijele u Paramountu kojima je jedan od glavnih proljetnih aduta u drugom tjednu tresnuo više od 60 posto i sad je samo pitanje hoće li uspjeti prijeći stotku do kraja distribucije u američkim kinima. Srećom, situacija na međunarodnom planu ipak je nešto povoljnija (ukupni prihod trenutno je 178,5 milijuna dolara) pa na kraju ovaj megalomanski brodograđevni poduhvat možda ipak ne dosegne gubitke hrvatskih brodogradilišta.

3. (2) Različita / Divergent – 13 / 114 mil. dolara

Nemamo mnogošto reći o „Različitoj“ kojoj gledanost pada baš onako kako ovakvim filmovima obično pada gledanost iz tjedna u tjedan – cca 50 %. Rezultatu se nema što prigovoriti, preostaje tek proknjižiti čekove koji uskoro trebaju početi dolaziti i iz svjetske distribucije i pripremati nastavak.

4. (5) God’s Not Dead – 7,7 / 32,5 mil. dolara

I dalje traje uspješno kršćansko proljeće u američkim kinima pa tako u top 5 imamo čak dva vjerska naslova, a ovaj koji tvrdi da Bog nije mrtav već treći tjedan zaredom povećava broj kina u kojima se prikazuje i ostvaruje gledanost iznad svih očekivanja. Kako to već obično biva s kršćanskim biznisima tako ni ovdje nije poznato koliki je bio budžet filma, no teško da može biti riječ o dvoznamenkastom iznosu (milijuna dolara, naravno) pa će jamačno na kraju pasti fina para. Hvala Bogu!

5. (6) Hotel Grand Budapest / The Grand Budapest Hotel – 6,3 / 33,3 mil. dolara

All-star film Wesa Andersona zahvaljujući dobrim recenzijama, usmenoj predaju i većem broju dvorana u kojima se prikazuje također je napravio napredak u odnosu na prošli tjedan. Ohrabrujuće uoči odlaska u kino i skorašnje recenzije na vašoj omiljenoj filmskoj stranici.

6. (3) Muppeti u bijegu / Muppets Most Wanted – 6,2 / 42,1 mil. dolara

7. (4) Avanture g. Peabodyja i Shermana / Mr. Peabody & Sherman – 5,3 / 102,2 mil. dolara

8. (7) Sabotaža / Sabotage – 1,9 / 8,7 mil. dolara

9. (8) Need For Speed – 1,8 / 40,8 mil. dolara

10. (10) Non-Stop – 1,8 / 88,1 mil. dolara

 

 

/NG RUNJIĆ/

mama ti nije relevantna

/NG TOMLJANOVIĆ/

onda vas je dvoje – nerelevantnih!


/NG RUNJIĆ/

nema mi onda druge nego nazvat štovanu gđu. NGT da te urazumi da pogledaš kapetana prejebenog ameriku

Igor Tomljanović
"Ne postoje pravila za snimanje filmova, ali postoje grijesi. A kardinalni grijeh je biti dosadan." Frank Capra

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

CAPTCHA Image
Play CAPTCHA Audio
Reload Image
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com