Nemilosrdni gadovi

“Čuvari galaksije” četvrti tjedan na broju 1

guardians-of-the-galaxy-08

AMERIČKI BOX OFFICE 5. – 7. 9. 2014.

Letimičan pogled na rezultate gledanosti filmova u američkim kinima lako bi mogao navesti na zaključak da u Hollywoodu traje nekakav štrajk. Naime, među prvih deset nije se pojavio niti jedan novi film, ako zanemarimo povratak “Lucy” s 11-og na 10. mjesto, a većina je naslova zadržala iste pozicije kao i prošli tjedan, tek s ipak znatno lošijim financijskim rezultatima. Ukupno gledano, riječ je o jednom od najlošijih američkih kino vikenda posljednjih godina. Jedini novi film, “The Identical” totalno je podbacio i sa 1,9 milijuna uspio uloviti tek  jedanaesto mjesto. Nakon serije uspjeha vjerski intoniranih filmova iz prve polovice godine, poput “Heaven Is for Real”, “God’s Not Dead” i “Son of God”, ovo je prvi veći neuspjeh ovog kršćanskog novog vala.

1. (1) Čuvari galaksije / Guardians of the Galaxy – 10,1 / 294,5  mil. dolara

Sve se urotilo da “Čuvari galaksije” postanu najuspješniji film godine u Americi. Prvo je tankirao srpanj, a evo sada i početak jeseni ne nudi baš nikakve atrakcije pa novi Marvelovi superheroji s pola snage čuvaju galaksiju i vrh box officea. Četiri vikenda na broju 1 nije mala stvar, u posljednjem desetljeću to je uspjelo samo filmovima “Dark Knight”, “Avatar” i “The Hunger Games”.

2. (2) Ninja kornjače / Teenage Mutant Ninja Turtles – 6,5 / 174,6  mil. dolara

Još veće iznenađenje predstavljaju “Ninja kornjače” koji svoj ljetni senzacionalni uspjeh nastavljaju i u prvom rujanskom vikendu. Možda im sljedećeg vikenda posao ipak pokvari “Dolphin Tale 2”.

3. (3) Ako ostanem / If I Stay – 5,7 / 39,6  mil. dolara

Teen melodrama “Ako ostanem” ostala je na trećem mjestu sa solidnim performansama te je na svjetskoj razini već dosegnula 50 milijuna dolara.

4. (5) Lažna patrola / Let’s Be Cops – 5,4 / 66,5  mil. dolara

Lažni policajci Jake Johnson i Damon Wayans još uvijek patroliraju u Top 5, čak su se u četvrtom tjednu popeli za jedno mjesto i stigli do iznenađujuće solidnog totala.

5. (6) The November Man – 4,2 / 17,8  mil. dolara

Za jedno mjesto se popeo i triler s Pierceom Brosnanom i Olgom Kurylenko koji je otvorio izvan prvih pet, a evo ga sada usprkos velikom padu gledanosti od 47% stepenicu više. No, to mu neće pomoći da popravi loš dojam, a još manje vrlo slab financijski rezultat.

6. (4) As Above/So Below – 3,7 / 15,5  mil. dolara

7. (7) When the Game Stands Tall – 3,7 / 23,4  mil. dolara

8. (8) The Giver – 3,5 / 37,8  mil. dolara

9. (9) The Hundred-Foot Journey – 3,2 / 45,6 mil. dolara

10. (11) Lucy – 1,9 / 121,2 mil. dolara

 

Foto: Marvel Studios/Walt Disney Pictures (“Guardians of the Galaxy”); video: Legendary Pictures  (“As Above/ So Below”)
Igor Tomljanović
"Ne postoje pravila za snimanje filmova, ali postoje grijesi. A kardinalni grijeh je biti dosadan." Frank Capra

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

CAPTCHA Image
Play CAPTCHA Audio
Reload Image
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com