Nemilosrdni gadovi

Ljubić “Krive su zvijezde” osvojio američke tinejdžerice

fault in our stars -02

AMERIČKI BOX OFFICE 6. – 8. 6. 2014.

1. (NOVO) Krive su zvijezde / The Fault in Our Stars– 48,2 / 48,2  mil. dolara

Ekranizacija turbomegapopularnog teen romana Johna Greena o romansi dvoje tinejdžera oboljelih od raka impresivno je započela prikazivanje u Americi. U prva tri dana ne samo što je vratila uloženo, tričavih 12 milja dolara, već i ozbiljno zaradila. Zahvaljujući dobroj usmenoj predaji vjerojatno u sljedećim tjednima neće tonuti poput olova, a za one koji se nećkaju (film u naša kina stiže u četvrtak) evo jednog zanimljivog podatka: 80ak posto publike čine djevojke mlađe od 25 godina. Momci, jeste li još uvijek sigurni da vas ovaj film uopće ne zanima?

2. (1) Gospodarica zla / Maleficent– 33,5 / 127,3  mil. dolara

Ništa se dramatično nije dogodilo sa Zluradom prošlog vikenda, pad gledanosti od 51 posto u ovo se doba godine smatra zadovoljavajućim, a s prihodom iz inozemstva “Gospodarica zla” već je premašila 200 milijuna, točnije 208,1.

3. (NOVO) Na rubu budućnosti / Edge of Tomorrow – 29,1/ 29,1 mil. dolara

Kada su prije mnogo mjeseci u Warneru rezervirali ovaj termin za otvaranje filma vrijednog skoro 180 milijuna dolara, sigurno nisu očekivali da će im na put stati nekakvi bolesni balavci kakve su ovi iz filma “Krive su zvijezde”. Eto kakva su vremena došla, nova velika zvijezda box officea zove se Shailene Woodley (“Različita”, “Krive su zvijezde”), a bivši teen idol Tom Cruise se, u filmu oko kojeg se većina slaže da je sasvim u redu, zadovoljava trećim mjestom.

4. (2) X-Men: Dani buduće prošlosti / X-Men: Days of Future Past – 14,7 / 189,1  mil. dolara

Niti novi “X-Meni” nisu imuni na pad gledanosti, ovaj tjedan on iznosi 55 posto, ni dobro ni loše. Takav bi najvjerojatnije bio i konačni rezultat, nešto preko 200 milijuna dolara, da nije izvrsnih rezultata iz ostatka svijeta zahvaljujući kojima su naši najdraži mutantni već prebacili 600 milijuna dolara.

5. (3) Tko preživi, pričat će / A Million Ways to Die in the West – 7,1/ 30 mil. dolara

Još s nestrpljenjem očekujemo sud kolege Runjića o novom ostvarenju Setha MacFarlanea, no komercijalno gledano stvari su već prilično jasne – flop. Kad sve sve zbroji neće tu biti nekog gubitka za Universal, moguće da bude i neki plusić, ali prije nego što se prihvati sljedećeg projekta MacFarlaneu bi dobro došlo posegnuti za knjigom poput “Milijun načina kako zaraditi na filmu”.

6. (4) Godzilla –5,9 / 185  mil. dolara

7. (6) Susjedi iz pakla / Neighbors – 5,2 / 137,8 mil. dolara

8. (5) Obiteljski kaos / Blended – 4 / 36,5 mil. dolara

9. (9) Chef – 2,6 / 10,3 mil. dolara

10. (7) Čudesni Spider-Man 2 / The Amazing Spider-Man 2 – 1,9 / 196,2 mil. dolara

Igor Tomljanović
"Ne postoje pravila za snimanje filmova, ali postoje grijesi. A kardinalni grijeh je biti dosadan." Frank Capra

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

CAPTCHA Image
Play CAPTCHA Audio
Reload Image
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com