Nemilosrdni gadovi

Riddick se vratio! Ma nije trebao

riddick01

AMERIČKI BOX OFFICE 6.- 8. 9. 2013.

1. (NOVO) Riddick (19 / 19 mil. dolara)

U najlošijem vikendu ove godine, jedini jači novi naslov bez većih problema je zasjeo na vrh box officea, dok je prošlotjedni broj jedan, “One Direction: This Is Us” pao na….. uh ne vidim dobro na daljinu… na 6. mjesto. Iako se otvaranje “Riddicka” može ocijeniti solidnim – što znači da je uspio privući target publiku, ali nikoga više – za očekivati je da će već Vin Diesel već sljedećeg vikenda krenuti za dečkima iz One Direction.

2. (2) The Butler (8,4 / 91,4 mil. dolara)

Ne možemo znati je li “The Butler” Leeja Danielsa dobar film, no svakako predstavlja trijumf dobrog distribucijskog tajminga: sjajno je iskoristio rupu u kalendaru u kojoj nema niti jednog ozbiljnijeg filma pa svi stariji od 14, koje ne zanimaju One Direction, Riddick i crtići, nemaju mnogo izbora. Ulazak u klub 100 koji se može očekivati sljedećeg vikenda za ovakav je film sjajan uspjeh.

3. (5) Instructions Not Inculeded/ No se aceptan devoluciones (8,1 / 20,3 mil. dolara)

Meksička obiteljska komedija koja je već prošlog vikenda u ograničenoj distribuciji iznenadila sve, pa i same distributere filmova, ovaj je vikend zaigrala u dvostruko više kina i još popravila rezultat. Čini se da će latinoamerička populacija u budućnosti postati sve važniji segment publike na koju će i veliki studiji morati početi ozbiljnije računati.

4. (3) Obitelj Miller / We’re the Millers (7,6 / 123,6 mil. dolara)

Lako je meni ne shvaćati ozbiljno hvalospjeve NG Runjića na račun novog Anistoničinog filma, no brojevi govore više od riječi. Jenny ima pravi hit i nakon što snimi nastavak komedije “Kako se riješiti šefa” koji je upravo najavljen, po svoj prilici će opet uskočiti u ulogu striptizete.

5. (5) Avioni / Planes (4,1 / 79,1 mil. dolara)

Za “Avione” vrijedi slično kao i za “Batlera”: tajming, tajming, tajming. Uvijek se nađe neki roditelj mekog srca koji će svojeg slatkog mališu odvesti bilo kuda, samo da zatvori usta makar na sat i pol. Uglavnom, u Disneyju su opet odlično naciljali svoju publiku.

Igor Tomljanović
"Ne postoje pravila za snimanje filmova, ali postoje grijesi. A kardinalni grijeh je biti dosadan." Frank Capra

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

CAPTCHA Image
Play CAPTCHA Audio
Reload Image
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com