Nemilosrdni gadovi

„Kućni ljubimci“ napravili dar-mar u američkim kinima

secret-life-of-pets-019

AMERIČKI BOX OFFICE 8. – 10. 7. 2016.

  1. (NOVO) Tajni život ljubimaca / The Secret Life of Pets – 103,1 / 103,1 (-)

Nakon tri tjedna na vrhu box office, mala je ribica Dori svoje mjesto ustupila krznenim ljubimcima. „Tajni život ljubimaca“ šesti je animirani film koji je otvorio s rezultatom većim od 100 milijuna dolara, no tek drugi koji nije nastavak nekog hita, već sasvim originalan film.

  1. (2) Legenda o Tarzanu / The Legend of Tarzan – 20,6 / 81,4 (-46,5%)

Bolje od predviđanja ovog je vikenda odradio i novi kralj džungle, no čini se kako mi ni Jane ni Čita neće pomoći da povrati produkcijski budžet od 180 milijuna dolara.

  1. (1) Potraga za Dorom / Finding Dory – 20,3 / 422,5 (-51,3%)

Trenutno druga najpoznatija riba na svijetu, naravno nakon Ribafisha, ovaj je tjedan malko zaronila, ali šampanjac su u Disneyju svejedno otvorili jer je Dora tijekom vikenda zauzela broj jedan na godišnjoj listi najuspješnijih filmova u Americi (s kojeg je skinula također Disneyevog „Kapetana Ameriku: Građanski rat“). Drugi razlog za spomenuti šampanjac je što se ovogodišnji senzacionalno dobar rezultat Disneyjevog studija sada piše s više od 5 milijardi dolara prihoda, a tek je prošla prva polovica godine.

  1. (NOVO) Traže se pratilje za vjenčanje / Mike and Dave Need Wedding Dates – 16,6 / 16,6 (-)

Najgora ostavština „Mamurluka“ je trend partijanerskih filmova poput ovoga gore. Mi ga gledati ne planiramo, no Amerikanci, a osobito Amerikanke napunili su kina iznad očekivanja. Kako film nije bio preskup (33 milijuna dolara) tako ne bi trebao biti preveliki problem vratiti uloženo, no serijala se ipak ne bismo trebali bojati.

  1. (3) Pročišćenje: Izborna godina / The Purge: Election Year – 11,7 / 58,1 (-62,9%)

Što se tiče novog „Pročišćenja“, mogli bismo reći business as usual. Horori uvijek brzo gube na gledanosti pa niti ovaj pad ne čudi, ali već sada je jasno da je riječ o iznimno lukrativnom poslu budući da je film stajao svega 10 milijuna dolara. Kako će film ostvariti približno sličan, ako ne i bolji rezultat od dva prethodnika, četvorka je izvjesna.

  1. (6) Tajna služba / Central Intelligence – 8,1 / 108,3 (- 35,1%)
  2. (5) Dan nezavisnosti: Nova prijetnja / Independence Day: Resurgence – 7,7 / 91,4 (-53,9%)
  3. (4) BFG: Blagi fantastični gorostas / The BFG – 7,6 / 38,7 (-59,5%)
  4. (7) The Shallows – 4,8 / 45,8 (-45,3%)
  5. (NOVO) Sultan – 2,2 / 3,2 (-)

* svi iznosi su u milijunima dolara: prva cifra označava prihod u aktualnom vikendu, druga ukupni dosadašnji prihod filma, a postotak u zagradi na kraju postotnu promjenu u odnosu na prihod ostvaren u prethodnom vikendu

** uz redni broj u zagradi je navedena pozicija filma na prošlotjednom box officeu

Avatar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

CAPTCHA Image
Play CAPTCHA Audio
Reload Image
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com