Nemilosrdni gadovi

Senzacionalan comeback “Ninja kornjača”

teenage mutant ninja turtles-2014-03

AMERIČKI BOX OFFICE 8. – 10. 8. 2014.

Drugi vikend kolovoza samo je potvrdio trend koji smo konstatirali prije tjedan dana, osmi mjesec zapao je težak zadatak da nadoknadi golemu srpanjsku rupu u američkim kinima. No, za sada mu dobro ide pa analitičari već predviđaju kako bi ovo mogao biti rekordni kino kolovoz, prvi u povijesti s prihodom većim od milijardu dolara. A nakon prošlotjednih „Čuvara galaksije“ zadatak da spase Hollywood ovog je vikenda dopala stare poznanike, Leonarda, Rafaela, Donatella i Michelangela.

1. (NOVO) Ninja kornjače / Teenage Mutant Ninja Turtles – 65 / 65  mil. dolara

Da, junaci vaše i naše mladosti, postali su i heroji najnovije generacije klinaca koji su ih upoznali na Nickelodeonu. Sada ih imaju prilike gledati u eksplozivnoj akciji karakterističnoj za filmove Michaela Baya koji je ovdje tek producent, dok je režiju prepustio Jonathanu Liebesmanu. Ovog ljeta u kinima nedostaje svega pa tako i dobrih crtića, odnosno obiteljskih filmova što su „Ninja kornjače“ sjajno iskoristile i ostvarile četvrto najbolje otvaranje u kolovozu u povijesti, no čini se da nije stvar samo u djeci već, s obzirom da je 55 posto gledatelja starije od 25 godine, i u nostalgiji onih koji su bili klinci u osamdesetima i devedesetima kad su mutirane kornjače harale kinima. Michael Bay očito ih je uspješno uveo u 21. stoljeće i sada je sasvim izvjesno da su vratile da ostanu, naime Paramount je već najavio nastavak za lipanj 2016. godine.

2. (1) Čuvari galaksije / Guardians of the Galaxy – 41,5 / 175,9  mil. dolara

Pad gledanosti od 56% uobičajen je za ovu vrstu filmova, osobito kad započnete prikazivanje s gotovo sto milijuna dolara, no za „Čuvare galaksije“ važnije je što su ostvarili najbolji rezultat u drugom vikendu ovoga ljeta i gotovo je sigurno da će ukupni rezultat biti viši od 250 milijuna dolara što će im donijeti i titulu najvećeg hita ovoga ljeta. Solidni su i rezultati izvan Amerike, dosadašnji utržak iznosi 137 milijuna dolara, ali još je dosta velikih zemalja u kojima se nisu počeli prikazivati.

3. (NOVO) Oluja stoljeća / Into the Storm – 18 / 18  mil. dolara

Možda je ovo oluja stoljeća, ali definitivno nije ni blizu tako uspješna kao „Twister“ koji je davne 1996. otvorio s 41 milijunom dolara. Riječ je zapravo o B filmu bez jačih glumačkih imena, navodno i bez suvisle priče, tek sa solidnim efektima, što očito neće biti dovoljno za neki uraganski rezultat.

4. (NOVO) The Hundred-Foot Journey – 11,1 / 11,1 mil. dolara

A evo nam i jedinog filma među prvih pet koji targetira publiku koja se brije, pa čak i malo stariju. Riječ je o drami sladunjavog Lasse Hallstroma s Helen Mirren u ulozi svadljive vlasnice restorana koja je naišla na solidan prijem publike, doduše nešto slabiji od kritike, no s obzirom da su u producentskim rolama Steven Spielberg i Oprah Winfrey očekivanja su ipak bila nešto veća.

5. (2) Lucy – 9,3 / 97,3  mil. dolara

Za koji dan „Lucy“ će premašiti cifru od 100 milijuna dolara i tako postati najuspješniji film Scarlett Johansson u karijeri, naravno ako ne računamo Marvelove filmove u kojima je njezina Crna udovica ipak tek sporedni lik.

6. (NOVO) Step Up All In – 6,5 / 6,5 mil. dolara

7. (4) Herkul / Hercules – 5,7 / 63,4 mil. dolara

8. (3) Get On Up – 5 / 22,9  mil. dolara

9. (5) Planet majmuna: Revolucija / Dawn of the Planet of the Apes – 4,4 / 197,8  mil. dolara

10. (6) Avioni: Nebeski vatrogasci / Planes: Fire & Rescue – 2,4 / 52,9 mil. dolara

 

Igor Tomljanović
"Ne postoje pravila za snimanje filmova, ali postoje grijesi. A kardinalni grijeh je biti dosadan." Frank Capra

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

CAPTCHA Image
Play CAPTCHA Audio
Reload Image
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com