Nemilosrdni gadovi

“Elysium” podbacio, ali ipak zauzeo prvo mjesto box officea

elysium

AMERIČKI BOX OFFICE 9-11. 8. 2013.

1. (NOVO) Elysium (29,8 / 29,8 mil. dolara) 

U vikendu u kojem su otvorila čak četiri jaka nova filma i zajedno ostvarili značajan rast prihoda u odnosu na prošlu godinu, čini se da dobar glas prethodnog filma Neilla Blomkampa “District 9” ipak nije bio dovoljan za bolji rezultat “Elysiuma”. Iako je ovo najbolje otvaranje nekog filma s Mattom Damonom u glavnoj ulozi, izvan serijala o Jasonu Bourneu te usprkos dobrim performansama u IMAX dvoranama, 30ak milijuna dolara ipak je ispod očekivanja, slabije od dva konkurentska SF-a “Bitke za Pacific” i “Zaborava” i tek nešto bolji od “After Earth”. Još jedan ljetni film skuplji od sto milijuna dolara koji u američkim kinima neće prijeći tu cifru na prihodovnoj strani.

2. (NOVO) Obitelj Miller / We’re the Millers (26,4 / 37,9 mil. dolara)

Po mnogima, ovo je pravi pobjednik prethodnog vikenda. Komedija o lažnoj obitelji koja šverca drogu u Ameriku s Jennifer Aniston zabilježila je rezultat iznad očekivanog. Čini se da su ove godine studiji ipak malo pretjerali sa SF-ovima, a zanemarili komedije pa su one rijetke među njima jako dobro prošle.

3. (NOVO) Avioni / Planes (22,2 / 22,2 mil. dolara)

Spin-off  “Auta” prvotno je planiran za direktnu distribuciju na videu, no crtić se dopao Disneyjevim čelnicima pa su ga ipak odlučili poslati u kina. I plan je uspio: ostvario je najbolje otvaranje nekog crtića u kolovozu ikada. A već je spreman i nastavak za iduće ljeto.

4. (NOVO) Percy Jackson: Sea of Monsters (14,4 / 23,3 mil. dolara)

Nove pustolovine Posejdonovog sina prilično su podbacile u odnosu na prethodni film i čini se da mu više niti Zeus ne može pomoći da dođe do trećeg nastavka. Nisu više ni bogovi što su nekoć bili.

5. (1) 2 Guns (11,2 / 48,6 mil. dolara)

Ni dva pištolja nisu bila dovoljna za izdržati konkurenciju noviteta, velik pad sugerira stvarno loš rezultat, jedan od najlošijih za Denzela Washingtona posljednjih godina. Sljedećeg tjedna više nećemo imati razloga spominjati ga.

Avatar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

CAPTCHA Image
Play CAPTCHA Audio
Reload Image
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com