Nemilosrdni gadovi

Drugi “Kapetan Amerika” pobijedio drugi “Rio”

 captain america-winter-soldier-05

AMERIČKI BOX OFFICE 11. – 13. 4. 2014.

Unatoč optimističkim najavama, pokušaj nekolicine šašavih papigica da smakne Marvelovog superjunaka, na kraju se za svega par milijuna ipak izjalovio. I tako je, usprkos čak tri jaka nova filma u kinima, broj jedan i ovaj tjedan isti kao i prošli, dok je najveći gubitnik „Noa“ koji je ispao iz prvih pet i upitno je hoće li uspjeti u američkim kinima prebaciti stotku. Što baš i nije najbolja preporuka za ovotjedni početak distribucije u našim kinima.

1. (1) Kapetan Amerika: Ratnik zime / Captain America: The Winter Soldier – 41,3 / 159 mil. dolara

Za uspjeh drugog „Kapetana Amerike“ nemamo boljeg objašnjenja doli sumnje da su i Ameri konačno otkrili Nemilosrdne gadove, ili makar NG Runjića, najvećeg promicatelja istine o visokim humanističkim i modnim dosezima dotičnog Kapetana. Ipak, određeni broj nevjernih Toma drugog je vikenda zabušavao pa je Kapetan zabilježio 56-postotni pad gledanosti, što je tako tako, ali je već sigurno da će ići preko 200 milja u Americi, dok će u svjetskoj distribuciji premašiti 500 milijuna dolara za otprilike… 2 minute.

2. (NOVO) Rio 2 – 39 / 39 mil. dolara

Iako su im nakon izvrsne gledanosti u petak predviđali nešto bolji rezultat, na kraju su papigice Žuli i Blu ispred sebe propustile mladića sa štitom i gotovo u cent ponovile rezultat otvaranja prvog filma. Ocjene gledatelje su odlične, a Uskršnji vikend tek pred nama tako da za „Rio 2“ nema brige i da se moramo kladiti na njihovu poziciju sljedećeg vikenda sigurno bi uložili na jedinicu.

3. (NOVO) Ogledalo smrti / Oculus – 12 / 12 mil. dolara

Dugo u kinima nije bilo jačeg horor naslova pa je prvi koji se pojavio omastio brk. Ok, 12 milja nije neki senzacionalni rezultat, prošle smo godine svjedočili mnogo boljim horor otvaranjima – primjerice „Conjuring“ i „Insidous Chapter 2“ koji su oba grunuli s preko 40 milijuna – no za film snimljen za svega 5 milijuna dolara, sasvim dovoljno.

4. (NOVO) Dan odluke / Draft Day – 9,7 / 9,7 mil. dolara

Sportska drama s Kevinom Costnerom u ulozi klupskog menadžera koji ima priliku napraviti najbolji posao na draftu u prvom je vikendu prošla – korektno. Costner više nije veliki mamac na blagajnama, ali još uvijek uspijeva iznijeti filmove niže srednje klase.

Draft Day 02

5. (3) Različita / Divergent – 7,5 / 124,8 mil. dolara

I „Različita“ je na izlaznim vratima, no nema za čime žaliti, rezultat u Americi je ok, dok malo šepa na drugim tržištima. Na kraju će ipak pokriti visoke troškove proizvodnje (85 milijuna dolara), dok se prve ozbiljnije pare mogu očekivati tek od nastavka.

6. (2) Noa / Noah – 7,4 / 84,8 mil. dolara

7. (4) God’s Not Dead – 5,4 / 40,7 mil. dolara

8. (6) Hotel Grand Budapest / The Grand Budapest Hotel – 4 / 39,4 mil. dolara

9. (5) Muppeti u bijegu / Muppets Most Wanted – 2,1 / 45,6 mil. dolara

10. (7) Avanture g. Peabodyja i Shermana / Mr. Peabody & Sherman – 1,8 / 105,2 mil. dolara

Igor Tomljanović
"Ne postoje pravila za snimanje filmova, ali postoje grijesi. A kardinalni grijeh je biti dosadan." Frank Capra

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

CAPTCHA Image
Play CAPTCHA Audio
Reload Image
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com