Nemilosrdni gadovi

“Kapetan Phillips” nije potopio “Gravitaciju”

gravity-sandra-bullock

AMERIČKI BOX OFFICE 11.- 13. 10. 2013.

1. (1) Gravitacija / Gravity (44,2 / 123,4 mil dolara)

Fantastično otvaranje u drugom je vikendu potvrđeno beznačajnim padom gledanosti od samo 21 posto što znači da je usmena predaja napravila posao: čak su i najgore lijenčine shvatile da je riječ o jedinstvenom kino doživljaju pa su podigli guzu s trosjeda i investirali u skuplje 3D ili IMAX ulaznice. Nema razloga da se ovakve performanse, koje kao da ne znaju što je sila teža, ne nastave i sljedećih tjedana, a konačni rezultat procjenjuje se na 250-300 milijuna dolara. A ako se još potvrde i očekivanja o nominacijama za Oscara, moglo bi biti i više.

2. (NOVO) Kapetan Phillips / Captain Phillips (26 / 26 mil. dolara)

Iako se 26 milijuna može činiti malo u usporedbi s “Gravitacijom”, otvaranje trilera u kojem Tom Hanks igra kapetana koji pokušava spasiti brod i posadu tijekom otmice od strane somalijskih pirata zapravo je vrlo solidno. Po svemu sudeći, redatelj Paul Greengrass (“Bourneova nadmoć” i “Bourneov ultimatum”) jako je dobro posložio stvari pa su i kritike i reakcije gledatelja odlične, a potvrdu o nastavku dobrog kursa dat će sljedeći vikend.

3. (2) Oblačno s ćuftama 2 / Cloudy with a Chance of Meatballs 2 (14,2 / 78 mil dolara)

Nešto slabiji rezultat od prvog filma nije razlog za očajavanje, ali nema sumnje kako su se u Sonyju ipak nadali nešto boljim brojkama. No, do stotke bi ipak trebali stići.

4. Machete ubija / Machete Kills (3,8 / 3,8)

Kolega Runjić morat će progutati još jednu gorku pilulu, nakon drugog “Kick-Assa” još je jedan njegov favorit neslavno prošao u kinima. Zapravo, neslavno nije baš najpreciznija riječ za film koji je postavio rekord kao jedno od najlošijih otvaranja u povijesti, među filmovima prikazivanima u više 2.500 dvorana. Točnije bi bilo reći masakr! A cinično bi bilo dodati – masakr kao iz filmova Roberta Rodrigueza.

5. (3) Kockanje / Runner Runner (3,7/ 14,1 mil. dolara)

A evo i tandema na koji gotovo da i ne treba trošiti riječi, Ben Affleck glumac olako je prokockao imidž koji je stekao kao redatelj, ne samo oskarevskim “Argom”, a u tome mu uspješno sekundira Justin Timberlake. Kako to zapravo izgleda možete pogledati i u našim kinima, nama je i foršpan bio previše.

Igor Tomljanović
"Ne postoje pravila za snimanje filmova, ali postoje grijesi. A kardinalni grijeh je biti dosadan." Frank Capra

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

CAPTCHA Image
Play CAPTCHA Audio
Reload Image
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com