Nemilosrdni gadovi

Smjena na vrhu: triler “No Good Deed” novi je broj 1

?????????????????????

AMERIČKI BOX OFFICE 12. – 14. 9. 2014.

Mirni dani u Hollywoodu nastavili su se i ovog vikenda, ali ipak ne toliko mirni da ne bi došlo do smjene na vrhu. Od tri naslova koja su ušla u kina, dva su završila na prva dva mjesta, a vrlo obećavajući krimić “The Drop”, snimljen prema romanu Dennisa Lehanea s Tomom Hardyjem, Noomi Rapace i po posljednji put Jamesom Gandolfinijem, na šestom. Mi ćemo ipak krenuti od nove jedinice.

1. (NOVO) No Good Deed – 24,5 / 24,5  mil. dolara

Iako na papiru ne izgleda posebno atraktivno, kronični manjak suvislih naslova koji je poput elementarne nepogode pogodio američka kina u posljednjih mjesec-dva, od niskobudžetnog je trilera (13 milijuna dolara) napravio pravu atrakciju. Otvaranje je, primjerice, mnogo bolje od prošlogodišnjeg trilera “The Call” (17,1 milijuna dolara) kojemu nije mnogo pomogla ni Halle Berry, dok su se u ovom slučaju glavni glumci Taraji P. Henson i Idris Elba pokazali kao dobar mamac za publiku.

2. (NOVO) Dolphin Tale 2 – 16,5 / 16,5  mil. dolara

Nije 16,5 milja impresivan rezultat, nekih 14 posto je slabiji od prvog filma, no ovaj tip filma za cijelu obitelj redovito se dugo i dobro drži u kinima, kasnije je vrlo iskoristiv na TV-u, VOD-u i drugim platformama, tako da nitko neće pasti na dupe ukoliko se u Warneru odluče raditi i trojku.

3. (1) Čuvari galaksije / Guardians of the Galaxy – 8 / 305,9  mil. dolara

Prošle godine čak su tri filma završila distribuciju u američkim kinima s utrškom većim od 400 milijuna dolara, a evo “Čuvari galaksije” proteklog su tjedna postali prvi film u 2014-oj koji je prešao 300 milja. Super za njih, ali malko zabrinjavajuće za Hollywood.

4. (2) Ninja kornjače / Teenage Mutant Ninja Turtles – 4,8 / 181  mil. dolara

Sve četiri kornjače zajedničkim snagam još uvijek rješavaju misteriju što im se to dogodilo na box officeu, ovako dobrom rezultatu ni sami se nisu nadali. Sad kad im je već tako dobro krenuli odlučili su još malo podebljati financije IMAX verzijom i sasvim im dobro ide.

5. (3) Lažna patrola / Let’s Be Cops – 4,3 / 72,9  mil. dolara

Još jedan film koji se vrlo umjerenim budžetom, 17 milijuna dolara, stigao do vrhunskog rezultata, no ovo mu je ipak vjerojatno zadnji put što ga viđamo u Top 5.

the-drop-01

“The Drop”

6. (NOVO) The Drop – 4,2 / 4,2  mil. dolara

7. (4) Ako ostanem / If I Stay – 4 / 44,9  mil. dolara

8. (5) The November Man – 2,7 / 22,4  mil. dolara

9. (7) The Giver – 2,6 / 41,3  mil. dolara

10. (9) The Hundred-Foot Journey – 2,4 / 49,4 mil. dolara

 

Foto: Sony Pictures (“No Good Deed”), 20th Century Fox (“The Drop”); video: Warner Bros. (“Dolphin Tale 2”)
Igor Tomljanović
"Ne postoje pravila za snimanje filmova, ali postoje grijesi. A kardinalni grijeh je biti dosadan." Frank Capra

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

CAPTCHA Image
Play CAPTCHA Audio
Reload Image
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com