Nemilosrdni gadovi

Petak 13., sretan dan za novi horor Jamesa Wana

insidious-chapter 2

AMERIČKI BOX OFFICE 13.- 15. 9. 2013.

1. (NOVO) Insidious Chapter 2 (41 / 41 mil. dolara)

Nastavak uspješnog hororca kod nas prevedenog kao “Podmuklo” mudro je odabrao startati u vikendu koji počinje petkom 13., što je inače tradicionalno uspješan dan za horore i ostvario uspjeh iznad svih očekivanja. Jamesu Wanu ovo je drugi film u svega nekoliko mjeseci koji je u prvom vikendu premašio 40 milijuna dolara (prije njega to je uspjelo “Prizivanju”), a kako je rujan inače prilično loš mjesec u američkim kinima, ovaj rezultat predstavlja  drugo najbolje otvaranje u povijesti u drugom vikendu rujna. U svakom slučaju, 2013. godina bit će zapamćena kao fantastično dobra godina za horore, naime “Insidious Chapter 2” već je peti horor ove godine, nakon “Mame”, “Evil Dead”, “The Purge” i “The Conjuring“, koji je otvorio na broju 1.

2. (NOVO) Malavita / The Family (14,5 / 14,5 mil. dolara)

Iako se u usporedbi s “Insidious”, rezultat novog filma Luca Bessona čini loš, uopće nije – to je drugo najbolje otvaranje nekog Bessonovog filma, nakon “Petog elementa”. Traileri za ovu komediju o umirovljenim mafijašima doista su zabavni, no problem će biti što niti Robert De Niro, Michelle Pfeiffer i Tommy Lee Jones nisu pomogli da i ocjene gledatelja po izlasku iz kina budu podjednako laskave.

3. (1) Riddick (7 / 31,2 mil. dolara)

Riddick se vratio i da citiramo samog sebe – nije trebao. Valjda je to sada jasno i Vinu Dieselu. Nadamo se.

4. (2) The Butler (5,5 / 100  mil. dolara)

Kao što smo i najavljivali, batler iz Bijele kuće ovog je vikenda stigao do stotke, no što je jamio, jamio je. U sljedeća dva tjedna u kina će početi stizati nešto atraktivniji naslovi pa se batler može polako uputiti prema izlazu.

5. (4) Obitelj Miller / We’re the Millers (5,4 / 131,6 mil. dolara)

Komedija s Jenny Aniston i dalje se odlično drži, pad je iz tjedna u tjedan ispod prosjeka sličnih filmova tako da će, iako je vjerojatno sljedeći tjedan više nećemo vidjeti među prvih pet, još neko vrijeme uspješno privređivati.

Igor Tomljanović
"Ne postoje pravila za snimanje filmova, ali postoje grijesi. A kardinalni grijeh je biti dosadan." Frank Capra

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

CAPTCHA Image
Play CAPTCHA Audio
Reload Image
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com